RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gary Louris fortsatte med The Jayhawks etter at Mark Olson sa takk for seg i 1996.
Gary Louris fortsatte med The Jayhawks etter at Mark Olson sa takk for seg i 1996. Foto: Odd Inge Rand

Børstet støvet av 90-tallet

Med låter fra en fordums storhet kom The Jayhawks til Enga og møtte igjen publikumet sitt, 15 år siden sist.

MIDDELALDERPARKEN: For som med Grant Lee Buffalo, er det drøye 15 år siden The Jayhawks nådde karrierehøyde med "Tomorrow The Green Grass". Så forsvant Gary Louris sin co-pilot Mark Olson og The Jayhawks ble aldri det samme.

Nytt på gang

Nå er imidlertid The Jayhawks tilbake der de skal være, selv om hovedpersonene har blitt eldre. En ny plate er på gang, og "She Walks In So Many Ways" var en sommervennlig og frisk fersking derfra.

Låtkatalogen sin ellers klarte de å ta greit vare på under sola på Øyafestivalen, i en setliste som ikke uventet styrte unna de Olson-løse platene "Sound Of Lies", "Smile" og "Rainy Day Music".

90-talls kos

Beholdningen ble med andre ord sentrert rundt "Hollywood Town Hall" med sine "Two Angels" og den sløye "Take Me With You (When You Go)" til "Tomorrow The Green Grass" sine "Real Light" og "Pray For Me".

Høydepunktet kom midtveis, da Louris og Olson serverte tre av deres fineste øyeblikker på rekke og rad; "Blue", "I'd Run Away" og "Miss Williams' Guitar". Da var det 1995 all over again på Enga-plenen, og kjernefansen som har ventet lenge nikket tilfreds.

Småskrangel

At The Jayhawks bare såvidt har begynt å bevege seg igjen merkes imidlertid. Kassegitaren til Mark Olson var rytmisk på bærtur opp til flere ganger, og feiltonene til bassist Marc Perlman ble også flere og flere.

Trommeslager Tim O'Reardan var også fraværende, men godt var det da at Seven Doors Hotel-sjef Alexander Lindbäck gjorde en upåklagelig jobb bak settet. Og når Mark Olson la av med kassegitaren for en stakket stund, var også "High Water Blues" det mest drivende The Jayhawks hadde å bidra med denne fredagsettermiddagen, før de takket for seg med "Up Above My Head" signert Sister Rosetta Thorpe.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere