RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brøt seg inn i 21 boliger på en drøy måned


Fire rumenere mellom 28 og 35 år er alle dømt til tre års fengsel for innbrudd, tyveri og heleri.
Fire rumenere mellom 28 og 35 år er alle dømt til tre års fengsel for innbrudd, tyveri og heleri. Foto: Illustrasjonsfoto
I løpet av en drøy måned brøt fire rumenske menn seg inn i 21 boliger i Oslo. Her tok de med seg alt fra penger og mobiler til pass og drill.

OSLO: Nyttårsaften 2012 startet de fire rumenerne innbruddsraidet sitt. Mennene, som er henholdsvis 28, 31 og 35 år, gjorde innbrudd i hele 21 boliger i Oslo frem til februar i år.

Nå er alle de fire dømt til tre års fengsel. Tre av de fire sa seg skyldige i innbrudd. Begrunnelsen de ga var at de var blakke, de fikk ikke jobb og trengte penger. Tingene skulle selges videre, og dermed ble de tre dømt for heleri også.

Retten var overbevist om at de fire mennene hadde kommet til Norge kun for å stjele, og dermed fikk de alle over tre år i fengsel hver.

LES OGSÅ: Innbruddsraid på Grefsen

Nyttårsraid

Rumenerne er tidligere dømt for innbrudd, tyveri og heleri i Romania og i Østerrike.

Alle de fire kom fra Sverige til Norge på nyttårsaften i fjor.

I løpet av nyttårsaften hadde de brutt seg inn i fire boliger. Tyvene hadde tatt seg fra Haugerud til Hellerud, og videre til Lindeberg og Høybråten.

 Her har de stjålet smykker, DVD-spillere, laptoper, mobiler og sko.

De nøyet seg ikke med elektronikken. Penger tok de med seg, vin, øl og røyk, samt en bag og en ryggsekk. Dette på bare én kveld. Innbruddstyvene kom seg inn i de avlåste boligene ved å bryte opp vinduer eller verandadører.

LES OGSÅ: Stjal iPad fra sovende par

Stjal drill og spillkonsoller

Men de fire ga seg ikke med innbruddsraidet på nyttårsaften. Allerede 3. januar i år fortsatte de runden på ulike steder i Oslo. Frem til 3. februar brøt de seg inn i 17 boliger.

De tok med seg alt fra smykker og mobiler, et norsk pass, alkohol, en drill, kameraer, spillkonsoller og penger.

LES OGSÅ: Falsk fotballproff stjal briller for 1, 2 millioner

Men verdifesten tok en brå slutt da politiet pågrep dem. Nå må de alle betale erstatning til forsikringsselskapene til de fornærmete i saken.

De får nok heller ikke bruk for tingene de stjal innenfor murene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere