RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

 
  Foto: Illustrasjonsfoto

Brøt seg inn i fem biler i samme garasjeanlegg

I løpet av to netter ble fem biler i garasjeanlegget i Ravnåsveien 11 utsatt for innbrudd. Nå må en 32-åring i fengsel for tyveri.

OSLO TINGRETT/HOLMLIA: Det var natt til 13. og 14. januar i år at den 32 år gamle mannen tok seg inn i til sammen fem biler i garasjeanlegget. Han fikk med seg små verdier, som solbriller, hansker, lommelykter og noen kronestykker.

Skadene var imidlertid store da mannen tok seg inn i bilene ved å knuse sidevinduene.

Observert av vitner

Under innbruddet natt til 14. januar ble han observert mens han gikk rundt i garasjeanlegget og kikket inn i biler. Mannen ble holdt igjen, politiet tilkalt og mannen på grepet.

Les også: Slik blir de nye luksusboligene på Sæter

I etterkant ble det oppdaget at det hadde vært innbrudd i tre biler den aktuelle natten. Flere gjenstander fra disse bilene ble funnet i en bag mannen bar på.

Fant amfetamin

Mannen var ruset på amfetamin og heroin og husker selv lite av innbruddene. Han erkjenner imidlertid straffskyld, også for de 0,3 grammene med amfetamin som politiet fant på mannen da han skulle settes i arresten.

Les også: Vil erstatte gård med ti rekkehus og tre blokker

Selv verdien på de stjålne gjenstandene var liten var skadene på de fem bilene betydelig.

– Saken drier seg om en plagsom form for kriminalitet som påfører de fornærmede utgifter og bryderi, skriver Oslo tingrett i dommen.

Prøvetid

Mannen er tidligere straffedømt seks ganger og bøtelagt en rekke ganger, hovedsakelig for narkotika og vinningsforbrytelser.

Bilinnbruddene ble begått i prøvetiden på en tidligere dom og mannen ble dermed idømt en fellesstraff på 60 dager, hvor 12 dager stammer fra den tidligere dommen.

Han må også betale 2.000 kroner i erstatning til en av bileierne, 24.600 kroner i erstatning til et forsikringsselskap og 2.000 kroner i saksomkostninger.

– Dommen er godkjent, bekrefter hans forsvarer, advokat Jens-Ove Hagen.

Andre saker fra dittOslo:

Vil stoppe busskaos ved Ekeberg skole

Tommelen opp for søppelplukkerne

Svensk sangstjerne varmet de eldre

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere