RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brubakk: Har hatt enorm glede av musikken


Stein R. Brubak med resulatet av åtte års arbeid. Foto: ElisabethC. Wang
Stein R. Brubak med resulatet av åtte års arbeid. Foto: ElisabethC. Wang
Stein R. Brubak ønsket seg en bok hvor historien til 50-årsjubilantene Voksen skole, skolens kor og musikkorps ble foreviget. Han tok saken i egne hender.

RØA: Det er åtte år siden jeg startet med dette prosjektet. Veien har vært lang, men spennende, med mange besøk både på ukjente loft og i kjellere, smiler Brubak som til daglig er leder for Vestre Aker frivillighetssentral.

Skattejakt

Han fikk for alvor blod på tann etter å ha lest boken "Røa mot år 2000".

Boken inneholdt mye god kulturhistorie, men svært lite om nettopp Voksen skoles musikkorps. Andre korps, som Åsen Blåsen, var tatt med, men det var historien til Voksen skoles musikkorps jeg ønsket å lese mer om, sier Brubak.

Han regnet med at det kom til å bli et betydelig arbeid med å innhente informasjon, bilder og annet materiale. Han fikk rett.

Jeg ønsket å ha med mest mulig av historien til korpset, skolen og koret, og benyttet derfor alle anledninger jeg hadde til å titte rundt på loft, i kjellere og til og med i gamle kofferter. Interessante ting fant jeg når jeg minst ante det og alle jeg hadde kontakt med var svært velvillige. Mange av dem visste også om andre som kunne sitte på bilder og annen informasjon, og det hjalp meg mye, sier han.

En livsform

At forfatteren selv gjennom mange år har vært en sentral person i både Voksen skoles musikkorps og kor kom godt med. Han legger ikke skjul på at musikken er en svært viktig del av livet, noe som gjenspeiler seg i fritidssyslene.

Jeg spiller per i dag i to korps og synger i kor, og det gir meg en hel masse. Med for mye fritid blir jeg lett rastløs, og derfor liker jeg å ha tett program. Musikken blir lett en livsform, humrer Brubak.

Den kreative initiativtakeren endte etter hvert opp med å gi ut boken på eget forlag. Det etter å ha redigert innholdet på PCen sin hjemme, med god hjelp av sønnen og hans gode venn, Arne Flaaten.

Det var mye informasjon som skulle med, med tanke på at jeg var i kontakt med nærmere 100 mennesker med korpstilknytning. Jeg hadde innhentet alt fra historiske fakta til bilder, anekdoter og notater, sier Brubak.

Gode tilbakemeldinger

Boken "50 års Jubileumsbok - Voksen Skoles Musikkorps, Voksen Skoles kor og Voksen skole" kom ut i september. Forfatter Stein R. Brubak har allerede fått mange positive tilbakemeldinger.

Det jeg tror folk setter pris på, er bredden av informasjon boken tilbyr. Her får man oversikter over dirigenter, ledere, turer og inntektsbringende aktiviteter til NMF, mesterskapsmedaljer og pokaler, informasjon om støtteforeninger, ildsjeler, loppemarkeder og konserter. Og alle bildene som er samlet i boken gjør at man gjerne finner noen man drar kjensel på. Kanskje til og med seg selv? avslutter Brubak.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere