*Nettavisen* Nyheter.

Bruk av Pynten garasjer

I Nordstrands Blad den 10. juni har Jan Lillejord noen kommentarer til mitt tidligere svar til Finn Ormaasens innlegg den 4. mai. Saken gjelder i hovedsak OBOS salg av Pynten garasjeanlegg til PEAB, som ønsker å bygge boliger der, samt Pynten borettslags planer om nye boliger. Jeg skal konsentrere meg om det rent faktiske i Lillejords innlegg. Lillejord hevder at Oslo kommune stiller krav om at Pynten borettslag skal bygge boliger. Kommunen kan ikke pålegge noen å bygge boliger. De gir tillatelser.

skyld er det også på sin plass å påpeke at det er PEAB som skal bygge boliger på tomten, ikke OBOS. Antallet boliger ligger an til å bli mellom 110 og 150 boliger, ikke 298 som Lillejord hevder. Det endelige antall er det selvsagt utbygger, kommunen og reguleringsmyndighetene som avgjør.

Lillejord gjentar feilaktige og udokumenterte påstander om manglende vedlikehold av garasjeanlegget, så det lar jeg ligge. I mitt forrige innlegg refererte jeg til det faktum at over halvparten av garasjeplassene i garasjehuset står tomme. For å finne ut hvorfor, fikk vi et uavhengig markedsbyrå til å gjennomføre en spørreundersøkelse. Og konklusjonene var entydige og klare. 100 til 200 meters gange til et parkeringshus oppleves som for langt å gå til tross for problemene med gateparkering. At mange ikke har hørt om markedsundersøkelsen jeg refererte til i mitt forrige innlegg, er ikke så underlig. Slike undersøkelser gjennomføres jo ikke ved å spørre absolutt alle, men et representativt utvalg.

Utviklingen i leieprisene på parkeringsplass i garasjehuset har på ingen måte vært urimelig i forhold til prisutviklingen i samfunnet ellers. Men det er selvsagt verdt å huske at garasjeutleie ble momsbelagt fra 2001, noe som alene ga 25 prosents prisøkning. Og Pynten borettslag fikk altså tilbud om å kjøpe garasjeanlegget til omtrent halvparten av den prisen PEAB har betalt. Og dermed kunne beboerne i borettslaget sluppet momsen, noe som andre borettslag har gjort.

Avslutningsvis vil jeg få gjenta at alle garasjeplassene som er i bruk i parkeringshuset i dag, om lag 90 plasser, selvsagt skal erstattes av PEAB. Disse kommer i tillegg til plassene som nybyggene vil få.

Åge Pettersen, informasjonssjef i OBOS

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.