RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bruk grillvett i sommer


GRILLKOS: Det er både hyggelig og sosialt å grille, men husk at det er strenge restriksjoner på grilling i skog og mark.
GRILLKOS: Det er både hyggelig og sosialt å grille, men husk at det er strenge restriksjoner på grilling i skog og mark. Foto: ARKIVFOTO
Hvert år påføres mange barn og voksne alvorlige brannskader ved grillen.

OSLO: Unngå at du eller dine nærmeste blir skadet ved å bruke grillvett.

Del på Facebook

– Det er sosialt og hyggelig å grille, men dessverre er ikke kosen helt risikofri, sier pressetalsmann Roald Stigum Olsen i Tryg.

I tillegg til brannskader hos personer skjer det beklageligvis også en del branner i forbindelse med grilling, sier han og minner om de voldsomme skogbrannene på Sørlandet i fjor.

– Det er all grunn til å være forsiktig med grillkosen, sier han, og kommer med gode råd for god og trygg grillkos.

Pass på underlaget: Plasser engangsgrillen på et ubrennbart underlag. Grillen blir svært varm på undersiden og kan antenne underlaget. Etter grilling, pass på at grillen er skikkelig slokket og avkjølt med vann.

Ta grillen med hjem: Tenk på miljøet – ikke kast engangsgrillen i naturen.

Gjør deg godt kjent med bruksanvisningen for gassgrillen: Følg instruksjonene for bruk og vedlikehold av grillen nøye. Sjekk med jevne mellomrom gasskoblingen og slangen for å unngå lekkasje eller tilstopping.

Oppbevar aldri ekstra gassflasker nær grillen: Gassflasker med bulker eller rust må ikke brukes. Kjenner du gasslukt og mistenker lekkasje, steng straks av gasstilførselen på gassflasken. Flytt flasken til et sikkert sted dersom det er mulig. Fjern alle varmekilder (for eksempel stearinlys, sigaretter, stråleovner og så videre). Gå vekk fra grillen og kontakt brannvesenet.

Ta hensyn til naboen: På balkong er elektrisk grill det tryggeste alternativet, men sørg for god avstand til brennbart materiale. Hold grillen under oppsikt hele tiden mens den er varm. Pass på at røyk fra grillen ikke sjenerer naboer.

God grilling!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere