Bruk sjansen til å bli hørt!

 

 

LEDER, MANDAG 17. AUGUST 2009

Ny Grøntplan for Oslo ligger nå ute til offentlig høring frem til 14. september. Planen skal sikre byens grøntområder, tilrettelegge for flere friområder, bevare grøntdragene langs elvene og gjenåpne lukkede vassdrag i den grad det er mulig.

Denne planen er av avgjørende betydning for hele byen i en tid med sterkt utbyggingspress innenfor byggesonen. Nordstrands Blad skriver stadig om saker som handler om nettopp krysspresset mellom eksisterende grønne lunger og behov for nye bygg, enten det gjelder barnehager, skoler eller boliger. På Holtet ser vi at det vokser frem blokk etter blokk der det før lå villaer. Naboene raser.

Forleden var vi i Bydel Søndre Nordstrand der OBOS ivrer etter å bygge rekkehus i et område naboene bruker til rekreasjon og bærplukking. Denne uken er det åpent møte om Nordstrandskråningen. Det blir garantert turbulent.

Sterkt vern gjør en del beboere arge. De ønsker å få bygge mer på egen grunn, eller selge med fortjeneste. Andre etterlyser knallharde restriksjoner mot fortetting og høybygg. Over hele byen raser de samme diskusjonene. Hvor skal vi ekspandere? Hvordan skal vi ekspandere? Politikerne vedtar resolusjoner for bevaring av skolehager med den ene hånden og nedlegger skolehager med den andre fordi det trengs plass til skolegårder og barnehager.

Markagrensen ligger fast. Men Oslo må vokse, for strømmen av nye innbyggere er snarere økende enn minkende. Vi kommer til å trenge mange flere skoleplasser i årene som kommer. Og boliger. Og veier. Mens det ikke planlegges nye grøntområder. Man bare snakker om å bevare dem vi allerede har. Uten at man lykkes. For hver gang vi trenger noe nytt, så må det bygges et sted. Og da blir det gjerne et sted der det ikke er bygd noe fra før. Der det er grønt i dag.

Planen ligger nå ute til gjennomsyn. I tillegg inviterer kommunen til åpne møter om Grøntplanen torsdag 20. august og tirsdag 1. september. Begge møtene holdes i Plan- og bygningsetatens lokaler i Vahls gate 1 kl. 18.30. Vi håper mange møter opp og gir uttrykk for sine meninger!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag