*Nettavisen* Nyheter.

Bruk solfaktor 30 eller mer

Bruk høy solfaktor til fjells. råder eksperten vi har snakket med.

Start med høy solfaktor i påsken. Gjerne 50+ dersom du har sensitiv hud.

- Påskesolen er ofte den første intense soldosen man får på våren, særlig med tanke på at få har godt grunnlag fra før av.

Det forteller Kjersti Johansen, Nordisk fagsjef ved hudpleieleverandøren Dermanor AS.

Sterke stråler

- I tillegg er solen ekstra sterk siden UV-strålene reflekteres fra snøen. Man bør altså starte med høy faktor, fortsetter hun.

Hun råder deg også til å være ekstra nøye med å bruke solbriller siden det sterke lyset kan medføre skader på øynene, i verste fall snøblindhet. Bruk alltid solbriller, og kjøp ett par til ungene også.

Skal man på en lang skitur i fjellet, holder det ikke bare å påføre solbeskyttelse om morgenen, hvis man vil sikre seg mot å bli solbrent.

Les også: Årets heteste solbriller

Les også: Forebygg rynker i tenårene

Les også: Slik kommer rynkene

- Start dagen med et tykt lag med høy faktor. Dersom du svetter en del eller blir våt, bør du huske å smøre deg ofte. Ta med en solstift til ører, nese og lepper, råder Johansen.

Utsatt i overskyet vær

Til fjells i påsken er kroppen ofte dekket av klær, men ansikt, hender og ører er særlig utsatte for solstrålene. Vi glemmer gjerne at solen er sterk på fjellet selv om det er overskyet.

- Et tynt skylag reflekterer mye av solstrålene slik at effekten blir sterkere. Et tykt skylag beskytter mer, men mye av UVA-strålene vil fortsatt passere. Bruk derfor solkrem også i skyet vær, sier fagsjefen.

Hvilken faktor du og familien din bør velge, kommer an på hudtypen til hver enkelt, i tillegg til hvilket grunnlag du har fra før av.

- Faktor 30 bør holde for de fleste. Er du veldig sensitiv starter du med en 50+ og reduserer solfaktoren utover i påskeuken. Det tar to-tre dager før brunfargen gir økt beskyttelse så du kan redusere solfaktoren, sier Johansen.

Les mer om hudpleie på Kvinneguiden.no

Les også: Het påske med kjæresten

Les også: Den beste påskevinen på kartong

Les også: Slik får du en sunn påske med enkle grep

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.