RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bruk stemmeretten!

Det er en klar oppfordring når SVs innvandrer-representanter er ute for å fiske stemmer på Holmlia senter: Gå til valglokalet, og bruk din stemmerett!

Samlet står de utenfor Meny-butikken i Holmlia senter. Språket deres forstår vi ikke når de snakker sammen, men med en gang de ser en potensiell velger lysere i huden enn deres, slår de om. For selv om de spesielt er på stemmejakt hos velgere med minoritetsbakgrunn, er hver stemme like viktig.

Interesse

Vi fører en lokal valgkamp som er spesielt rettet mot innvandrerdelen av befolkningen, sier M. Iqbal Raja fra Mortensrud. Han har ansvar for innvandrer-valgkamp for SV i Søndre Nordstrand. Vi føler at partiet vårt er populært også i vårt miljø, og derfor har vi en stor oppgave å forklare og kjempe. Det er viktig at vi får frem vårt budskap og ikke minst at de forstår hvor viktig det er at de bruker stemmeretten sin. Og vi gleder oss selvfølgelig over at de viser interesse.
Ha er innvandrerne dere snakker om mest interessert i?
Det er mye lokalt - forhold der de bor, svarer Raja. De er opptatt av skoler og barnehager, om sosiale vilkår og så snakker de mye om forholdet muslimer/terrorisme.
Hva sier de om norsk politikk og partier?
De er helt klart opptatt av de partiene de lett kommer i dialog med.
Hvordan forholder unge med innvandrerbakgrunn seg? Er de opptatt av valget?
Ja, det er de, og saker de spesielt interesserer seg for, er skolesituasjonen. Det er vanskelig for dem å forstå at hver gang det er snakk om skole og utdanning, kommer pengespørsmål inn. Dårlig råd! Det er ikke Norge verdig.

Kandidat

SVs innvandrer-kandidat til Stortinget er 44 år gamle Akhtar Chaudhry. Han er også på Holmlia denne dagen. Og han har samme oppfordring som sine lokale partifeller.
Det viktigste er at alle bruker stemmeretten sin. Det nytter ikke etterpå å beklage seg over forhold om man ikke har stemt. Da har man ikke gjort sin borgerplikt.

Stor dag

Det er som sagt ikke bare innvandrere SV-kjemperne får i tale på Holmlia senter.
Jeg er ikke parti-tilknyttet, men jeg føler sympati for mange av de argumentene dere har, sier Per Gundersen. Mange vil sikkert kjenne han som Hauketo/Prinsdals første prest. - Jeg skal i alle fall stemme 12. september. Da pynter jeg meg, for dette er en stor dag.
Hyggelig å snakke med deg, avslutter Chaudhry og Raja og leverer ham SV-listen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere