RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bruker 5 mill på osloungdom


FARESIGNAL: – For å unngå at flere unge blir tiltrukket av disse miljøene, må vi satse på tilbud til ungdom som er i faresonen og rette innsatsen mot de unge som står i fare for å havne i disse ekstreme miljøene, sier Frps Mazyar Keshvari. FOTO: CAMILLA SVENDSEN
FARESIGNAL: – For å unngå at flere unge blir tiltrukket av disse miljøene, må vi satse på tilbud til ungdom som er i faresonen og rette innsatsen mot de unge som står i fare for å havne i disse ekstreme miljøene, sier Frps Mazyar Keshvari. FOTO: CAMILLA SVENDSEN
– Vi ser en svært farlig utvikling der ungdom i Oslo blir radikalisert, sier Frps Mazyar Keshvari.

OSLO: – Vi har den senere tid sett fremveksten av radikale muslimske miljøer i Oslo der medlemmene som i stor grad består av unge menn født og oppvokst i Norge. Vi setter derfor av 2 millioner kroner til tiltak mot radikalisering i Oslobudsjettet for 2013, sier Keshvari.

– For å unngå at flere unge blir tiltrukket av disse miljøene, må vi satse på tilbud til ungdom som er i faresonen og rette innsatsen mot de unge som står i fare for å havne i disse ekstreme miljøene, sier han.

Forebygging

– Vi må bruke andre tiltak mot dem som er i ferd med å bli radikalisert, enn mot de som allerede er en del av det ekstreme muslimske miljøet i Oslo. det viktigst er åforhindre at flere ungdommer blir radikalisert og havner i disse ekstreme miljøene. Derfor er det helt avgjørende å satse på forebygging, mener Keshvari

SAlto koordinerer

SaLTo(Sammen Lager vi et Trygt Oslo)-sekretariatet skal ha ansvaret for å bidra til at disse tiltakene blir iverksatt, med blant annet kursing om radikal islam og ekstremisme for kommunens ansatte.

- Kursingen må i stor grad rettes inn mot lærere fra skoler i områder der en har økt radikalisering slik at disse blir bedre kvalifisert til både å oppdage og bekjempe slik radikalisering. Læreren må pålegges varslingsplikt ved berettiget mistanke om en uønsket adferd fra en eller flere elever til SaLTo, sier Keshvari og legger til:

- Det er i tillegg viktig at Oslo-politiet prioriterer arbeidet mot de radikale muslimske miljøene og andre ekstremistmiljøer i nært samarbeid med kommunen og andre aktuelle organisasjoner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere