*Nettavisen* Nyheter.

Bruker 5 mill på osloungdom

FARESIGNAL: – For å unngå at flere unge blir tiltrukket av disse miljøene, må vi satse på tilbud til ungdom som er i faresonen og rette innsatsen mot de unge som står i fare for å havne i disse ekstreme miljøene, sier Frps Mazyar Keshvari. FOTO: CAMILLA SVENDSEN

– Vi ser en svært farlig utvikling der ungdom i Oslo blir radikalisert, sier Frps Mazyar Keshvari.

OSLO: – Vi har den senere tid sett fremveksten av radikale muslimske miljøer i Oslo der medlemmene som i stor grad består av unge menn født og oppvokst i Norge. Vi setter derfor av 2 millioner kroner til tiltak mot radikalisering i Oslobudsjettet for 2013, sier Keshvari.

– For å unngå at flere unge blir tiltrukket av disse miljøene, må vi satse på tilbud til ungdom som er i faresonen og rette innsatsen mot de unge som står i fare for å havne i disse ekstreme miljøene, sier han.

Forebygging

– Vi må bruke andre tiltak mot dem som er i ferd med å bli radikalisert, enn mot de som allerede er en del av det ekstreme muslimske miljøet i Oslo. det viktigst er åforhindre at flere ungdommer blir radikalisert og havner i disse ekstreme miljøene. Derfor er det helt avgjørende å satse på forebygging, mener Keshvari

SAlto koordinerer

SaLTo(Sammen Lager vi et Trygt Oslo)-sekretariatet skal ha ansvaret for å bidra til at disse tiltakene blir iverksatt, med blant annet kursing om radikal islam og ekstremisme for kommunens ansatte.

- Kursingen må i stor grad rettes inn mot lærere fra skoler i områder der en har økt radikalisering slik at disse blir bedre kvalifisert til både å oppdage og bekjempe slik radikalisering. Læreren må pålegges varslingsplikt ved berettiget mistanke om en uønsket adferd fra en eller flere elever til SaLTo, sier Keshvari og legger til:

- Det er i tillegg viktig at Oslo-politiet prioriterer arbeidet mot de radikale muslimske miljøene og andre ekstremistmiljøer i nært samarbeid med kommunen og andre aktuelle organisasjoner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.