RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bruker for mye penger på sykehjem


 
  Foto: ILLUSTRASJONSFOTO
For mange sykehjemsplasser, for få pedagoger, samarbeidsvillig ungdom og millionkrav mot kommunen var blant sakene i bydelsutvalgets siste møte.

NORDRE AKER: Fra bydelsutvalgsmøtet 3. februar:

Nordre Aker, "barnehagebydelen" i Oslo, kommer ikke til å opprette en eneste ny barnehageplass før den offentlige finansieringen er klar. Oslo kommune skylder nemlig  bydelen 6 millioner kroner, mener Nordre Aker. Dette får blant annet konsekvenser for nye Nordberg barnehage.

LES OM BARNEHAGEKRANGELEN MELLOM NORDRE AKER OG OSLO KOMMUNE HER.


For få pedagoger i barnehagene

20 prosent av de pedagogiske stillingene i barnehagene i Bydel Nordre Aker er besatt av personer på dispensasjon. 50 av disse har annen pedagogisk utdannelse. De resterende har ikke slik utdannelse, men en annen relevant utdannelse eller erfaring, opplyser bydelsadministrasjonen.

– Dette er høye tall, men vi er rimelig lite bekymret og har fått en mellomløsning er tilfredse med, sier assisterende bydelsdirektør Preben Winger.

Det finnes noen barnehager i bydelen uten noen pedagoger, mens andre har 50–60 prosent pedagogisk dekning. Bydelen er i kontakt med utdannelsesinstitusjoner, og har tro på å sikre seg nyutdannede pedagoger fra høsten av.
 

Ungdomsrådet vil samarbeide

Ungdomsrådet i Nordre Aker har gjenvalgt Emilie Geist som leder. Ny nestleder er Sara Sundqvist. Hun synes det vil være spennende å samarbeide mer med bydelsutvalget.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ungdomsrådet

Ungdomsrådet fotografert i mars 2010: Bak f.v.: Simen Magnussen, Sara Sundqvist Aune, Emilie Geist og Ane Brøyn. Foran f.v.: Anosha Afshar, Mira Curran, Stephanie Buadu, Maja Yuan Lie Lorentsen, Snorre Jablonski og Andreas Gran. (Foto: Karl Andreas Kjelstrup)

– Nordre Aker har ett av Oslos beste og mest aktive ungdomsråd. Vi ønsker en tettere dialog med dere, og vil gjerne gi tilbakemeldinger på aktuelle saker, sier Sundqvist.
BU-leder Bent Gether-Rønning sier lokalpolitikerne vil forsøke å bruke Ungdomsrådet som høringsinstans i større grad  enn i dag.
 

- Barna bør til Disen skole

BUJohn Inge Berg (stående) og Kristine Høimyr fra Disen FAU, og Sven Erik Berget (Engebråten FAU) snakket om fulle skoler. (Foto: Karl Andreas Kjelstrup)

Foreldrene til barna i Grefsenkollveien som ikke får plass på Disen skole neste skoleår, får full støtte av bydelsutvalget: Barna i Grefsenkollveien 12-14 hører naturlig til på Disen skole.
 

Sykehjemssituasjonen bekymrer

Nordre Aker har i 2011 budsjettert med innkjøp av 411 sykehjemsplasser i januar, og deretter reduksjon med én plass hver måned, frem til 400 i desember. Per 2. februar 2011 var fasit et overforbruk på fire plasser i januar, og 8 i februar.

LES OGSÅ: Eldrerådet raser: - Tar penger fra de gamle

–Jeg kan ikke si at vi ikke er bekymret. Men det er slik plantallene er i det stramme budsjettåret 2011, sier bydelsdirektør Mona Taasen.

Hun understreker likevel at administrasjonen velger å være optimistiske.
– De to første månedene er tøffere enn vi håpet, men vi ser tradisjonelt en slakere kurve frem mot april/mai, sier Taasen.
Overforbruket er likevel redusert fra 2010, da bydelen i snitt kjøpte 10 flere sykehjemsplasser enn budsjettert hver måned.

 

Driftsstyrer på sykehjemmene

Byrådet vedtok høsten 2010 at alle sykehjem skal ha egne driftsstyrer. Disse skal bestå av en representant fra de ansatte, en beboer eller dennes pårørende dersom ingen vil påta seg vervet, en pårørende og to eksterne representanter. De to eksterne skal i Nordre Aker velges fra partienes lokallag. Disse kan ikke være bystyre-, bydelsutvalgsrepresentanter, eller pårørende til det aktuelle sykehjemmet. En kandidat fra hver politisk blokk (totalt to), samt vara, trer inn i driftsstyrene på Lillohjemmet og Tåsenhjemmet.
 

Får skjenke på Stillatorget

Nyåpnede Ager Deli kafé på Stillatorget søker om serverings- og skjenkebevilling. Kafeen serverer italienske delikatesser og økologisk mat. Den har i dag åpent fra 8-17, men planlegger utvidet åpningstid et par dager i uken. Bydelsutvalget finner ingen grunn til ikke å anbefale at Ager Deli kafé skal få innvilget åpnings-/skjenketid inne frem til kl. 01.00/00.30.

ager:Ole Robert Fimbul-Kiserud er en av tre eierene av nye “Ager” på Stillatorget - de lover god mat og brede smil! (Foto: Kristin Tufte Haga)
 

Ihlen erstattet av Sønsteby

Etter at tidligere bydelsutvalgsleder Egil Ihlen (H) har flyttet fra Kjelsås og Bydel Nordre Aker og til Mysen, kan han ikke lenger sitte som representant i bydelsutvalget (BU). Høyres førstevara, Svein Erik Sønsteby, rykker dermed opp som fast BU-representant.
Ihlen var BU-leder i Nordre Aker fra bydelsreformen 2004 og fram til han trakk seg på grunn av jobbsituasjon i februar 2010.

BU-leder Egil Ihlen har blitt kjøttbutikkeier i Indre Østfold. Arkivfoto

 Egil Ihlen, tidlgiere BU-leder i Nordre Aker.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere