RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bruker kun klor

Vannverket i Maridalen følger ikke drikkevannsforskriftenes krav til rensing. Likevel mener Mattilsynet at drikkevannet i Oslo er trygt nok. Det melder NRK Østlandssendingen.

Maridalen: I 2004 ble 5000 innbyggere i Bergen syke etter å ha fått i seg giardia-infisert drikkevann. Oslo bruker samme renseteknologi som Bergen, nemlig kloring. Dette dreper ikke de sykdomsfremmende parasittene Giardia og Cryptosporidium.
I 1995 kom det nye drikkevannsforskrifter som krever en bedre renseprosess som dreper alle parasittene. Mattilsynet har imidlertid ikke grepet inn overfor Oset vannverk i Maridalen. Vannrenseannlegget ble godkjent i 1995. Det leverer vann til 550 000 innbyggere. Forskriftene krever at renseannlegg skal ha to hygeniske barrierer. Oset vannrenseannlegg har kun en.
Seksjonssjef i Mattilsynet, Marit Kolle, mener risikoen for at det som skjedde i Bergen også vil skje i hovedstaden er usannsynelig liten.
- Et nytt annlegg skal stå klart i 2008, så Mattilsynet har ikke sett behov for å gå inn med et pålegg til Oslo kommune, sier hun til NRK.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere