Bruker statens område uten avtale

INGEN AVTALE: Sjølyst/Karenslyst båtopplagsforening leier fortsatt ut dette området til bobiler, uten at det foreligger leieavtale med Statsbygg som forvalter området.

INGEN AVTALE: Sjølyst/Karenslyst båtopplagsforening leier fortsatt ut dette området til bobiler, uten at det foreligger leieavtale med Statsbygg som forvalter området. Foto: FOTO: VIDAR BAKKEN

Statsbygg er lite fornøyd med Oslo kommunes håndtering av leieforholdene i Bestumkilen.

BESTUMKILEN: I mange år har Oslo kommune leid ut statens grunn på cirka 11 mål i Bestum-kilen for vinteropplag til Sjølyst/Karenslyst båtopplagsforening, uten at kommunen har noen leieavtale med Statsbygg.

LES OGSÅ: Er dette tilgjengelig for alle?

I tillegg leier båtopplagsforeningen ut statens areal til bobiler, også uten at det foreligger noen leieavtale med Statsbygg.

Båtopplagsforeningen er oppmerksom på forholdet, men igjen står bobilene på plass i området. Foreningen mener dette er legitimt i og med at ingen har sagt at de ikke får lov til å bruke plassen. Friluftsetaten inngikk for øvrig sommerutleie til båtopplagsforeningen i 2002, hvor statens grunn var riktig utelatt. Av en eller annen grunn fikk ikke dette konsekvenser for utleie til vinteropplag.

LES OGSÅ: Båtplasser kan bli fjernet

LES OGSÅ: «Fantasien må ikke sette grenser før diskusjonen har begynt»

Veldig uklart

Kommunikasjonsdirektør i Statsbygg, Hege Njaa Rygh, er ikke fornøyd med situasjonen.

– Oslo kommune leier ut arealet uten berettigelse. Den opprinnelige leieavtalen med Slottsforvaltningen gikk ut i 1996. I 2004 overtok Statsbygg forvaltningen av området. Det er heller ikke noen leieavtale mellom Oslo kommune og Statsbygg. Det er veldig uklart hvordan kommunen kan leie ut statens grunn til båtopplagsforeningen. Vi stusser over at dette kan forekomme, sier Rygh.

LES OGSÅ: «Rede til å kjempe til det siste for å beholde båtopplaget»

Andre interessenter

Hun stusser også over at bobiler som gir betydelige inntekter til båtopplagsforeningen, ser ut til å bruke statens område uten avtale.

– Jeg kan bare si at vi vil følge opp de uklare forholdene. Vi vil gjøre våre undersøkelser, så vil vi se hva vi skal gjøre.

Staten har gått glipp av leieinntekter, som har kommet småbåtutvalget og båtopplagsforeningen til gode.

– Vi begynner med oppklaring av leieforholdene og økonomien i dette vil vi eventuelt komme tilbake til senere, sier Rygh.

Om kommunen får leie statens grunn for fremleie til båtopplagsforeningen er usikkert.

– Det er ingen selvfølge. Det er andre interessenter inne i bildet, sier Rygh.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Nyheter

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag