*Nettavisen* Nyheter.

Bruker teater som verktøy

Tuva Gaarder Nordlie (25) gleder seg til å ta imot flere barn til lek og moro i sommer. Foto: Foto: Bjørn-Martin Bråten Nordby

Med en enorm takknemlighet for hva teater har gitt dem selv, arrangerer to tidligere dramaelever teaterworkshop for barn på Chateau Neuf i sommer.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ingen tvil om at mange kreative sjeler finner veien til MUUS Teaterworkshop. Foto: FOTO: MUUS Teaterworkshop

MAJORSTUEN: Målet er imidlertid ikke å få frem morgendagens skuespillerstjerner.

Del på Facebook

– Vi ønsker å bidra til at barn blir trygge i en gruppe og får en personlig utvikling. Verktøyet er teatersport, lek og moro, forteller Tuva Gaarder Nordlie (25).

Sammen med sin tidligere klassekamerat fra dramalinjen på Hartvig Nissen videregående skole, Knut Steen (25), er hun instruktør og arrangør av MUUS Teaterworkshop.

Nordlie forteller at ønsket om å jobbe med barn og teater kommer av den gleden de selv hadde av slike aktiviteter da de var yngre.

To uker

MUUS Teaterworkshop ble arrangert for første gang over én uke i fjor sommer. På grunn av stor interesse, har de i år utvidet kursperioden til to uker à fem dager – i uke 26 og uke 31.

Tilbudet er for barn i aldersgruppen 9 til 12 år og holdes i et lokale på Chateau Neuf/Det Norske Studentersamfunn.

Lite på scenen

Nordlie forteller at mange av barna som deltok på fjorårets teaterworkshop, meldte seg på uten å kjenne noen andre som skulle være med.

Allikevel ble de 12 barna raskt en sammensveiset gruppe, ifølge 25-åringen.

– I skolesammenheng har barna ofte en bestemt rolle i klassen. Hos oss får de derimot utfolde seg fritt og ta nye roller. Det tror jeg er sunt å ha med seg inn i ungdomsskolen og videre i livet, sier hun.

– Men kan ikke noen oppleve det som skummelt å stå på scenen foran masse ukjente barn?

– Vi bruker egentlig scenen svært lite – vi er mest på gulvet foran. Ingen blir presset til noe som helst, og det meste er improvisasjon og lek, forteller Nordlie.

Flere kommer tilbake

Påmeldingene til teaterworkshopen strømmer allerede inn, men i motsetning til mange andre mer kjente sommeralternativer for barn, har MUUS fortsatt ledige plasser.

– Det er gledelig å se at noen av dem som var med i fjor, allerede har meldt seg på. Det er imidlertid ikke noe krav om erfaring med teater og skuespill fra før av. Alle barn kan leke – og det er det vi gjør hos oss, sier Nordlie.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.