RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brukt sykkel søkes


Nordberg Menighets loppemarked satser i år stort på sykler. Auksjonarius Gunnar Grøndahl ønsker velkommen i morgen og lørdag. Foto: Utlånt
Nordberg Menighets loppemarked satser i år stort på sykler. Auksjonarius Gunnar Grøndahl ønsker velkommen i morgen og lørdag. Foto: Utlånt
La ikke den gamle sykkelen din støve ned. Gi den heller til oss, er utfordringen fra Gunnar Grøndahl før Nordberg Menighets loppemarked i helgen.

NORDBERG: Nordberg Menighet vil gjerne slå et slag for miljøet gjennom gjenbruk, og satser denne høsten særlig på sykler og annet sportsutstyr.

Det er flott hvis vi kan medvirke til at flere bruker sykkel framfor bil, sier Gunnar Grøndahl i loppemarkedkomiteen på Nordberg.

Komiteen ønsker seg særlig nyere sportsutstyr, trimsykler og skateboards, men tar med glede imot alt som er brukbart og som kan selges. Fine ting til auksjonen og solide, pene møbler står også høyt i kurs.

Derimot blir ikke hvitevarer, sponplatemøbler eller gamle PC-er solgt, så det takker loppemarkedkomiteen pent nei til.

Mye for studenter

Nordberg Menighets loppemarked er en årviss festforestilling som samler interesserte fra hele Oslo. Loppemarkedet er kjent for fine, gamle ting, og på auksjonen lørdags ettermiddag dukker det gjerne opp både uvanlige og flotte antikviteter. I år skal Gunnar Grøndahl, kjent NRK-ansikt, være auksjonarius.

Men loppemarkedet er også et sted der studenter og andre kan utstyre seg for en rimelig penge.

Her er mye å hente for studenter: kjøkkenutstyr, senger, skrivebord, stoler, sengetøy, duker og lamper. Ikke alt er like nytt, men det har ofte både stil og personlighet, smiler Grøndahl.

Gjenbruk av alt

Avdelingene for kjøkkenutstyr og klær drar masse folk. Men den som er tålmodig og leter, finner ofte godbiter i bokavdelingen. Tekstilavdelingen kan ha nydelige gamle duker. Og ungene elsker avdelingen for leker.

Og hva skjer med det som ikke blir solgt?

Det beste sendes til Moldova og de baltiske landene gjennom en privat hjelpeorganisasjon. Så her er det gjenbruk og resirkulering til siste sekund.

Det er et under hvert år når vi åpner sekker, esker og poser som folk vil gi bort, og plukker fram den ene nydelige gjenstanden etter den andre. Loppemarked er spennende, både for oss som steller i stand, og for kjøperne! sier Gunnar Grøndahl.

Har du noe du vil gi bort, kan det leveres på kirkeplassen, eller ring 22138223 eller 22138612.

Loppemarked i Nordberg Menighet, fredag 28. august kl. 1721 og lørdag 29. august kl. 1016. Auksjon kl. 14.00.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere