*Nettavisen* Nyheter.

Brukt til unga

Mari Nordstrøm Jensen selger brukte prinsessekjoler og triptrapstoler. FOTO: NILS SKUMSVOLL

Brukte tripptrappstoler og prinsessekjoler til 2-åringen. Lille Vintage på Sagene satser på unike varer til de minste.

SAGENE: Det er slutt på tida da ungene kunne valse rundt i hva som helst. Nå får du merkeklær til poden fra han er null år og oppover. Typen barnevogn er i enkelte tilfeller viktigere enn hva slags bil mor og far kjører rundt i og skulle veslejenta stille opp med en kjole fra en billigkjede på danseskolen kan du regne med megetsigende blikk fra de andre foreldrene i garderoben. Aldri har vel merkepresset vært større småbarnsforeldre i mellom. Eller?

Kostbart

En av dem som merket at det bokstavelig talt koster skjorta å få barn er Mari Nordstrøm Jensen. Den tidligere IT-konsulenten tok imidlertid saken i egne hender, og resultatet er en bruktbutikk for barn på Sagene.

Lille Vintage i Arendalsgata åpna dørene like før jul, og responsen har vært enorm, forteller hun.

Det er tydelig at behovet for brukte barneklær er stort. Og da kanskje særlig når man konsentrerer seg om klær av dyrere kvalitet, forteller Nordstrøm Jensen.

Poppis

Utenfor butikken står barnevognene parkert på rad og rekke når Østkantavisa stikker innom. Innenfor døra står flere småbarnsmødre og ser ivrig gjennom bunkene av barneklær i alle størrelser. Langs veggene står klassiske tripptrappstoler fra syttitallet og bak disken til Mari ligger nyinnkjøpte bruktklær i hauger, klare for å bli vaska og lagt ut for salg i det lille lokalet.

Bruktgründerens erfaring har hittil vært at folk synes det er helt ok at plaggene ikke kommer rett fra fabrikken.

Jeg tror foreldre er mer opptatt av å finne klær som er unike enn at de nødvendigvis er helt nye. Jeg har jo blant annet en del prinsessekjoler til jentene og dress til de aller yngste gutta, noe som var veldig populært rett før jul. Så er det vel litt i tiden å tenke miljøvennlig også, tror hun.

Et annet poeng som veier tungt for butikkens kunder er gjenkjennelsesfaktoren.

Tripptrappstolen er jo et godt eksempel på noe alle husker. Mange av stolene som stod i de fleste stuer på syttitallet har forsvunnet, så da blir de litt nostalgiske disse foreldrene da, når de kommer inn i butikken min og ser dem til salgs igjen, avslutter barnemoren som tok saken i egne hender.

Tripptrappstolen er jo et godt eksempel på noe alle husker

Mari Nordstrøm Jensen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.