Brukte 40 000 på Mælevillaen

Grethe og Vibeke Golden foran Mælevillaen. Garasjen på toppen skal erstattes med nybygg med en bruksflate på 1641 m2. At både garasje og stabbuer ble oppgitt med helt feil mål er bare noe av feilene som er oppgitt av søker. Foto: Vidar Bakken

Grethe og Vibeke Golden foran Mælevillaen. Garasjen på toppen skal erstattes med nybygg med en bruksflate på 1641 m2. At både garasje og stabbuer ble oppgitt med helt feil mål er bare noe av feilene som er oppgitt av søker. Foto: Vidar Bakken

Nabo Grethe Golden visste hun hadde rett. Det var også noe galt med ny søknad og rammetillatelse til utbygging av Mælevillaen.

VOKSENLIA: – Jeg har aldri opplevd noe liknende. Jeg kommer ikke gjennom med mine argumenter, selv når det er åpenbart at det er noe galt. Jeg er sjokkert over at Plan- og bygningsetaten ikke gjør egne undersøkelser. På nytt gir etaten rammetillatelse på sviktende grunnlag. Jeg har hittil brukt nærmere 40 000 kroner for å få hjelp av NEAS, et rådgivningsselskap innenfor bygg og anlegg, for å underbygge mine påstander, sier Golden.

Uriktig og åpenbart feil

Hun klaget i første omgang gjentatte ganger på søknad og deretter rammetillatelse for et gigantisk tilbygg til eiendomsinvestor Ola Mæles villa i Måltrostveien.

Les også: – Ola Mæle jukser!

Etter at Ullern Avis Akersposten henvendte seg til Plan- og bygningsetaten og påviste at informasjonen fra utbygger var uriktige og at PBE hadde gitt rammetillatelse på åpenbart sviktende grunnlag, ble rammetillatelsen trukket. PBE ba søker om ny oppmåling og ny søknad. I midten av juni ble det gitt ny rammetillatelse for tilbygget.

En rekke feil og mangler

– Jeg stiller spørsmålet om den første rammetillatelsen ville bli trukket hvis ikke Ullern Avis Akersposten hadde omtalt saken. Nå er ny rammetillatelse igjen trukket, etter at NEAS har påpekt en rekke feil og mangler i søknad og rammetillatelse. I PBEs varsel om omgjøring av vedtak, bruker etaten NEAS argumenter for å trekke rammetillatelsen. Er ikke PBE i stand til å finne feil og mangler på egen hånd?, spør Golden.

– På rettssikkerheten løs

Hennes datter Vibeke Golden vil bygge på morens tomt i fremtiden og protesterer mot å få et treetasjes bygg i tretti meters lengde fire meter fra tomtegrensen.

– Jeg mener dette går på rettssikkerheten løs. Vi har henvendt oss til jurister i byrådsavdeling for byutvikling som skal gå gjennom denne saken. Vi føler oss maktesløse og at vi ikke blir tatt på alvor når vi henvender oss til etaten Det har skjedd så mye rart i denne saken. Vi har bedt PBE om å foreta en befaring på tomten. Nå risikerer vi at etaten gir ny rammetillatelse uten å foreta befaring på tomten, sier Vibeke Golden.

Skremmende

– Det må jo være slik at vi kan være trygg på saksbehandlingen i PBE. Det kan ikke være slik at en alminnelig mann eller kvinne må bruke masse ressurser og penger for å bevise at saksbehandlingen er feil. Jeg ser det som opplagt at jeg får refundert mine utlegg i denne saken. Jeg må si at jeg synes det er skremmende hvordan jeg har blitt behandlet av etatens folk og at jeg ikke er blitt tatt på alvor, sier Grethe Golden, som har fått skriftlig støtte fra de nærmeste naboene mot Mæles utbyggingsplaner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.