*Nettavisen* Nyheter.

Brukte batong i munnen på mann — vedtar ikke bot

Politiet puttet batongen i munnen på mannen for å sjekke om han hadde narkotika der. Hendelsen ble filmet av redaktøren for Circus Bazaar. Foto: Circus Bazaar

Oslo politidistrikt vil ha mer etterforskning rundt saken før de betaler forelegget på 80.000 kroner.

16.02.15 12:48

OSLO: Under en pågripelse i Oslo i mai tok politiet i bruk batong for få en mann til å spytte ut noe han var mistenkt for å ha i munnhulen.

Politiet håpet på å sikre seg narkotikaen de mente mannen hadde i munnen.

Spesialenheten for poilitisaker har etterforsket saken og har villet gi Oslo politidistrikt et forelegg for 80.000 kroner. Distriktet vil ikke vedta boten.

Nå ber distriktet om mer etterforskning i saken.

Klikk på bildet for å forstørre.

Politiet puttet batongen i munnen på mannen for å sjekke om han hadde narkotika der. Hendelsen ble filmet av redaktøren for Circus Bazaar. Foto: Circus Bazaar


- Vi er enig i kritikken fra Spesialenheten mot de beskrevne handlingene, men mener at saken ikke er tilstrekkelig opplyst til å ta stilling til foretaksstraff, sier politimester Hans Sverre Sjøvold.

Oslo politidistrikt er overrasket over at Spesialenheten har kommet til at de beskrevne handlingene er praksis i Oslo politidistrikt, og derfor straffbare for foretake, skriver politiet i en pressemelding.

- Vi mener blant annet denne påstanden fra Spesialenheten ikke er godt nok dokumentert, og ber dem derfor etterforske mer, sier Sjøvold.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag