RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brukte batong i munnen på mann — vedtar ikke bot

Politiet puttet batongen i munnen på mannen for å sjekke om han hadde narkotika der. Hendelsen ble filmet av redaktøren for Circus Bazaar.
Politiet puttet batongen i munnen på mannen for å sjekke om han hadde narkotika der. Hendelsen ble filmet av redaktøren for Circus Bazaar. Foto: Circus Bazaar
Sist oppdatert:
Oslo politidistrikt vil ha mer etterforskning rundt saken før de betaler forelegget på 80.000 kroner.

OSLO: Under en pågripelse i Oslo i mai tok politiet i bruk batong for få en mann til å spytte ut noe han var mistenkt for å ha i munnhulen.

Politiet håpet på å sikre seg narkotikaen de mente mannen hadde i munnen.

Spesialenheten for poilitisaker har etterforsket saken og har villet gi Oslo politidistrikt et forelegg for 80.000 kroner. Distriktet vil ikke vedta boten. 

Nå ber distriktet om mer etterforskning i saken. 

Politiet puttet batongen i munnen på mannen for å sjekke om han hadde narkotika der. Hendelsen ble filmet av redaktøren for Circus Bazaar.


- Vi er enig i kritikken fra Spesialenheten mot de beskrevne handlingene, men mener at saken ikke er tilstrekkelig opplyst til å ta stilling til foretaksstraff, sier politimester Hans Sverre Sjøvold.

Oslo politidistrikt er overrasket over at Spesialenheten har kommet til at de beskrevne handlingene er praksis i Oslo politidistrikt, og derfor straffbare for foretake, skriver politiet i en pressemelding. 

- Vi mener blant annet denne påstanden fra Spesialenheten ikke er godt nok dokumentert, og ber dem derfor etterforske mer, sier Sjøvold.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere