*Nettavisen* Nyheter.

Brukte Breivik som eksempel

Kronprins Haakon møtte frivillige fra Norges idrettsforbund. Foto: Anita Bakk Henriksen

H.K.H Kronprins Haakon dro frem Marit Breivik som eksempel på verdighetsbasert ledelse under sitt møte med ansatte hos Norges idrettsforbund i dag.

ULLEVÅL: De fremøtte fra Norges idrettsforbund skal jobbe som frivillige under Global Dignity Day førstkommende onsdag 20 oktober. Og han uttrykte glede over idrettens engasjement i denne dagen, som stiller med cirka hundre frivillige på ulike Osloskoler.

– Vi ønsker med denne dagen å få frem motoren til positiv forandring, og skape samtaler, ikke debatt, og det er dere en del av, sa Kronprinsen.

Viktig å lytte

I Norge markeres dagen i 1.klasser på videregående skoler over hele landet. En Dignity Day er et undervisningsopplegg på to timer hvor ungdom diskuterer begrepet verdighet. Sentralt er elevenes verdighetshistorier om hvordan de selv eller andre har bidratt positivt og løftet andre mennesker.

– Vi stiller elevene spørsmål om hva de ønsker i livet, og hva de synes er viktig. Hva er de for, enten det handler om global fred eller lengre friminutt, sa Kronprinsen og presiserte viktigheten av å lytte til elevene.

Felles interesser

– Her har norsk idrett og Kronprinsen sammenfallende interesser. Verdiarbeid er en grunnplattform i vårt idrettsarbeid på alle nivåer. Ikke minst er Idrettens barnerettigheter og Bestemmelser om barneidrett blant de sterkeste verdidokumentene i det norske samfunn. Vi ser også at vi kan utvikle vår kunnskap og vår organisasjon gjennom å samarbeide med Global Dignity, sier Inge Andersen, generalsekretær i Norges idrettsforbund.

– Vi vil at elevene skal bygge på det vi som mennesker har til felles, ikke det som skiller oss, sa Kronprinsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.