RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bry deg om naboen


 
 
Nordre Aker Budstikke på lederplass.

Sist helgen var det igjen flere boliginnbrudd i bydelen vår. Nærmere bestemt to på Kjelsås, ett på Grefsen og ett på Disen. Politiet betegner alle tre tilfellene som "grovt tyveri", og i fra den ene eiendommen var tyvene faktisk så frekke at de kjørte avgårde med familiens bil.De har begynt med noe nytt nå, de kriminelle. Det er slutt på den tiden da de fleste innbruddstyver var halv- eller heldopete vrak som gikk og kjente på dører og vinduer, og kanskje knuste et vindu i første etasje for å komme seg inn. Nå er det østeuropeerne som har tatt over arenaen, og disse går mer systematisk til verks. De er proffere og bedre utstyrt – og de legger mer tid og krefter i rekognoseringsjobben.


Trenden som politiet forteller om går på at tyvene foretrekker å komme seg inn gjennom vinduer i 2. etasje. Der er det sjeldnere alarm, og det er ofte verdifulle smykker å raske med seg fra soverom eller bad. Derfor ber politiet folk om å gjøre det da kan for å forhindre at tyvene kommer seg opp i 2. etasje (ikke legg stigen klar!), og de oppfordrer folk til å ha alarm også i 2. etasje.


Den siste oppfordringen fra politiet er kanskje den viktigste: Si i fra når du ser noe mistenkelig! Nå går vi inn i høytiden, og det betyr at mange reiser bort. Men det er mange av oss som er hjemme, og det er lov å bruke øynene, og det er lov å si i fra når vi ser mennesker som snoker rundt. Spesielt hvis de tar frem et kamera og tar bilder av huset til naboen. Eller huset ditt! Da vil politiet vite om det. De har stoppet flere kriminelle denne høsten med mistenkelige bilder på mobiltelefonen.Vi snakker om å bry oss om hverandre, og det er vel ikke det verste budskapet nå når julefreden snart senker seg over oss.Vi i Nordre Aker Budstikke benytter anledningen til å takke for et fint år, som for vår del har gitt stadig mer innholdsrike aviser til våre kjære lesere hver torsdag. Vi satser på et godt, nytt år både for dere og for oss! Følg oss her på nett i julen, og så er vi ute i postkassene igjen 14. januar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere