RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brytekamp på rugbybanen


Elevene fra Bolteløkka skole ga alt i rugbykampen mot Høybråten på onsdagens skoleidrettsdag på Ekebergsletta. Foto: Carina Alice Bredesen
Elevene fra Bolteløkka skole ga alt i rugbykampen mot Høybråten på onsdagens skoleidrettsdag på Ekebergsletta. Foto: Carina Alice Bredesen
5.-klassingene på Bolteløkka skole la vekk skolebøkene og tok heller på seg treningstøyet på skolen i dag.

EKEBERG: Onsdag var det idrettsdag på Ekebergsletta. Alle 5.-klasser i Oslo var invitert og 1215 elever fra 24 skoler stilte i treningstøy denne skoledagen.

På Ekeberg kunne elevene prøve seg i mange forskjellige idretter. Det var det baseball, biljard, rugby og boksing og mye mer.

Solen skinte og fornøyde barn sprang rundt på Ekeberg, men det var ikke bare barna var fornøyde. Alle trenerne underviste ungene med et bredt smil.

Fornøyde elever

- Det er veldig morsomt med nye sporter som ikke alle har prøvd før, også er det gøy når det er et så stort arrangement, sier Herman Zahl (10) fra Bolteløkka skole.

Herman og klassekameratene var først på rugby, og skulle videre på friidrett og minigolf.

Klassevenninnen til Herman, Iselin (11), var så opptatt med rugbyspillingen at hun nesten ikke hadde tid til å snakke med lokalavisens utsendte.

- Dette er et veldig bra arrangement, sa hun før hun sprintet videre i kampen mot Høybråten skole.

Lærte å takle

5.-klassingene fra Bolteløkka løp rundt og veltet både puter og hverandre ned i bakken, men reiste seg opp igjen med et stort smil.

De lærte først litt om hvordan man takler i rugby før de etter hvert begynte å spille. Det var veldig mange nye regler så det tok litt tid å komme i gang for jentene, men etter hvert gikk det veldig bra.

Ivrige 5.-klassinger

Det var veldig ivrige 5.-klassinger som lærte rugby på Ekebergsletta onsdag formiddag, men kanskje en av de aller ivrigste på hele banen var Kristian Berntzen.

Han har ansvar for junioropplæring i Oslo rugbyklubb, og var ansvarlig for rubgystanden på skoleidrettsdagen. Det er rundt 200 aktive rugbyspillere i Oslo, og det er bare voksne menn.

- Det nesten ingen barn og unge som driver med rugby i Norge, sier Berntzen.

200 aktive

Han ønsker at flere barn og unge skal begynne med rugby. Derfor er de med på skoleidrettsdagen for at flere unge skal bli kjent med idretten.

I dag er det nesten sju rugbylag i landet, som spiller ekte rugby. Det vil si at det er 15 spillere på hvert lag. I amatørklassen, som spiller med 10 eller 20 spillere, er det mellom 10-20 aktive lag.

- Man lærer masse disiplin av å spille rugby. Hvis du stuper inn i en takling med hodet først slår du deg veldig, derfor er det viktig å høre på hva lærerne sier så du ikke gjør feil, sier Berntzen.

Åpen dag

Han forteller at Oslo Rugbyklubb skal ha åpen dag førstkommende lørdag på rugbybanen på Ekeberg.

- Der kan alle barn mellom 8 og 18 år komme. Det starter 12.30, og da kan man få lære hvordan man spiller rugby, og få se en ekte rugbykamp mellom Oslo rugbyklubb og Oslostudentene, sier Berntzen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere