Gå til sidens hovedinnhold

Brytekjempe fra Kjelsås

Audun Torp fra Kjelsås herjet med motstanderne i helgens Oslo Open i bryting. 22-åringen vant alle sine kamper, og tok sin andre gullmedalje på rad.

Ammerud: Det er alltid kult å vinne, smiler Audun, som representerer Sportsklubben 09 på Grünerløkka.
I første kamp sto klubbkameraten Timann Schwambom på den andre siden av matta. Det gikk greit for Audun etter en litt treg start.
Jeg var litt usikker på formen, og jeg var litt rusten i den første kampen. Men det kom seg utover i stevnet, sier 22-åringen.
Helgens Oslo Open var Auduns første skikkelige stevne på mange måneder. I mars ble han norgesmester i Porsgrunn, og etter det han har han bare deltatt i et stevne i Paris.
Oslo Open er starten på sesongen for meg, og det er deilig å komme i gang skikkelig, sier Audun, som begynte å bryte som 11-åring i Sportsklubben 09.

Overlegen

I de to neste kampene ventet Lasse Henriksen (Urædd) og Bernt Erling Sjølie (Kolbotn). Det ble to lette matcher for Audun, som vartet opp med kast og ruller.
Det var ikke allverdens motstand, og det var tøffere å vinne i fjor. Da var det tre svensker i vekta mi, forteller Audun.
Hva er styrken din på brytematta?
Det er vel kanskje det at jeg klarer å lese og tilpasse meg de motstanderne jeg møter. Jeg klarer å finne ut hva de er dårlige på, sier Audun, som spilte fotball for Korsvoll i yngre dager.

Norgesmester

Målet for sesongen er staket ut.
Jeg satser på å vinne NM både individuelt og for lag i mars neste år, sier 22-åringen.
Hva med landslaget?
Jeg har vært litt ute av landslaget i det siste fordi jeg har konsentrert meg om utdannelsen min, forteller Audun, som ble nordisk mester i 2005. Han har også deltatt VM i Litauen etter det.

Reklame

Nå er det tilbud på de populære julepysjene