RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brøytes i løpet av noen dager

Friluftsetaten har måttet ha tøffere prioritering på hvor det brøytes i år på grunn av stramme budsjetter og mye snø.

OPPSAL: – I år har vi mindre kapasitet til brøyteoppgaver enn vi har hatt de senere årene. Det betyr at vi må prioritere strengere og ikke klarer å få tatt alle veiene veldig raskt etter snøfall, sier presseansvarlig i Friluftsetaten Anne Aakervik.

Høyt opp på prioriteringslista havner de stedene der det ferdes mest folk, for der er det størst behov. Slike steder kan for eksempel være rundt Østensjøvannet og Frognerparken.

Om været er stabilt og de ikke må brøyte de prioriterte stedene i ett sett, tar Friluftsetaten de andre stedene så fort de kan. Det betyr at det for noen veistrekninger nødvendigvis vil gå noen dager fra snøfall til de er brøytet.

– Enkelte veier vi tidligere har brøytet, har vi sågar måttet ta helt ut av brøyteplanen. Den gangveien som her er tema, er heldigvis ikke blant dem vi har måttet ta ut av brøyteplanen, og den vil bli brøytet i løpet av de nærmeste dagene, lover hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere