RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brøytingen uteblir - skoleveien blir livsfarlig

Vinterens brøyting har vært skremmende dårlig, mener foreldre som ikke tør sende barna alene ut på skoleveien.

GREFSEN: – Det har vært veldig dårlig måkt i vinter. Helt siden snøen kom før jul, sier Sissel Kongsrud.

Får ikke gå alene

Hun har barn på Grefsen skole og blir daglig minnet på hvor dårlig forholdene er i småveiene rundt Kapellveien. Men også den har stadig blitt smalere, i takt med snøfallet som «tvinger» de parkerte bilene lenger ut i gata.

– Det resulterer i at bilene må kjøre opp på fortauet bare for å komme forbi. Fortauet har blitt en del av kjørebanen, sier Marit Stokker oppgitt, også hun mor til elever på Grefsen skole.

Fremmedparkering

En av årsakene til at veiene blir ekstra uoversiktlige for små fotgjengere på vei til skolen, er den utstrakte parkeringen i småveiene, blant annet Lindealleen og Bjerkealleen.

– Veiene er smale, særlig nå om vinteren, og det er mye fremmedparkering av folk som går videre til t-banen, sier far Harald Næss.

Kjørende Grefsen vgs-elever med ferske førerkort skal ifølge foreldrene heller ikke gjøre situasjonen noe tryggere. I fjor vinter ble en videregåendeelev politianmeldt etter uforsiktig kjøring på de glatte, snødekte veiene som også er skolevei for de yngre elevene ved naboskolen. Kongsrud understreker at den videregående skolen tok hendelsen svært alvorlig, og var samarbeidsvillige.

– Hvordan har brøyteinnsatsen vært fra Samferdselsetatens side?

– Hvilken innsats? Det har jo knapt blitt måkt, sier Næss.

– Jeg har flere ganger vært i kontakt med Samferdselsetaten om hvorfor det ikke blir brøytet bedre. Da får jeg bare til svar «Vet du hvor mange veier det er som skal måkes i byen?». Det er uholdbart, sier Kongsrud.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Morells vei:

Morells vei/Bjerkealleen.

Dårlig brøyting er et stort problem

Nordre Aker Budstikke har fått melding om dårlig brøytede veier mange steder i bydelen. I forrige uke var veiene i Ullevål hageby nærmest ufremkommelige, og blant annet en minibuss kjørte seg fast. Fra Sømveien på Kjelsås forteller en beboer om økende trafikk av foreldre som kjører elevene til Kjelsås’ paviljongskole på Engebråten. Uten fortau og med is og store snømengder er veien nærmest ufremkommelig for gående. Snørydding er likevel foreløpig ikke planlagt i området, melder Samferdselsetaten.

HVA MENER DU OM BRØYTINGEN I VINTER? KOMMENTER NEDERST I ARTIKKELEN!

Samferdselsetaten mener de har løsningen

Datoparkering kan løse brøyteproblemene i oslo, mener Samferdselsetatens Tom Kristoffersen. Her kan du lese om hvordan ordningen som ble dumpet av kommunen på 1990-tallet nå kan få sin renessanse.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere