BSK + NIF må være sant neste sesong

Ja, nå haster det.

Denne sesongen har vist at damehåndballen på «høgda» har gått i vranglås. Pilen peker bare nedover, og det er en prosess som har utviklet seg de siste årene.

Og det er flere gode grunner til at vi bare trenger ett elitelag på «høgda».

1) Sportslig sett er begge lagene milevis fra norgestoppen.

BSK reiser ganske sikkert gjennom eliteserien uten ett eneste poeng, og utsiktene for neste års 1. divisjon er heller ikke veldig bra. Det er ikke sikkert heisen stopper der...

Nøkkelspillere som Christina O"Sullivan og Charlotte Mordal kommer ganske sikkert til å forlate skuta. Bak dem er rekrutteringen heller skral. BSK er bra i J16, men det er en stund til de kan gjøre seg håp om å herje på A-laget.

NIF gjorde en spennende satsing denne sesongen. Men kvartetten Else-Marthe Sørlie Lybekk, Hanne Halén, Therese Islas Helgesson og Mari Gullbekk har ikke løftet laget spesielt mye.

Spillemessig står NIF på stedet hvil. NIF og Helset har landets beste juniorlag, men i NIF får man forsvinnende lite ut av talentene sine.

2) Økonomisk står det heller ikke bra til. BSKs damelag er blakke, og har knapt brukt en krone på å redde damelaget denne sesongen.

NIF har klart seg takket være Riulf Rustad, men også her er det strammere tider. Ryktene svirrer om lønnskutt på 30 prosent, og hva skjer her hvis Rustad plutselig tar hatten sin og går.

3) Hallen er an annen utfordring. Bækkelagshallen er ikke godkjent for elitehåndball av håndballforbundet, og derfor benytter BSK seg av Ekeberg Idrettshall denne sesongen.

For NIF er jo situasjonen mye mer kronglete. Nordstrandhallen er selvfølgelig ikke godkjent, og Riulf Rustads byggeplaner blir stoppet gang etter gang. Her krangles det så busta fyker, og hallstyret har ingen agenda for hallen.

4) Publikum stiller heller ikke opp. BSK spiller for tomme tribuner, og NIF trekker et par hundre i Bjørnholthallen. Det burde være rundt tusen på hver eneste match, men da må fasilitetene og produktet være i orden.

Så hva gjør man? Jo, lag et felles elite lag.

Jeg vet at man har prøvd før, men de uenighetene har gått ut på dato. Det er gammeldags. Herrelaget BSK/NIF er en suksess, og det bør damelaget kunne bli også.

Lag Ekeberg Idrettshall til arena, sats på unge sultne spillere og sikt høyt på trenersiden. Både Marit Breivik og Gunnar Pettersen (hjelper til i Drammen HK) er ledige. Det høres ut som et langskudd, men kan være verdt et forsøk.

Kanskje kan en felles satsing lokke Mørk-jentene tilbake fra Njård.

Skjer det ikke noe nå tror jeg damehåndballen på «høgda» går en tung tid i møte. Njård satser friskt på vestkanten med en ny hall på trappene. Det kan fort bli Oslos nye storklubb, mens BSK og NIF er på vei inn i historiebøkene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.