RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

BSK nedsablet serielederen


KAMPENS SISTE: Marthe Diskerud setter inn sitt siste mål for dagen etter at hun finurlig fintet forbi Skrims forsvar.
KAMPENS SISTE: Marthe Diskerud setter inn sitt siste mål for dagen etter at hun finurlig fintet forbi Skrims forsvar. Foto: Alle foto: Eirik Bjørklund
Bækkelagets håndballdamer tok en sensasjonell 24-20-seier mot serieleder Skrim.

BEKKELAGET: Da Bækkelaget entret banen søndag ettermiddag, var det uten deres toppscorer Maria Kongsli. Ute med skade måtte hun følge den nervepirrende thrilleren fra tribunen.

– Å se dem vinne i dag var helt fantastisk, men samtidig helt forferdelig. Det er hundre ganger mer slitsomt å se kampen fra tribunen, enn å være på banen og spille selv, sier Kongsli.

Les også: Bækkelaget jakter dansk strekspiller

Skadet seg mot Skrim

Dagens kamp var ekstra spesiell for Kongsli, for det var på en felles trening med BSK og Skrim på Kongsberg for tre uker siden at hun skadet seg.

– I det jeg hoppet opp i angrep, fikk jeg en puff. Det resulterte i at jeg landet på skoen til forsvarsspilleren og tråkket over. Ankelen sto rett ut. Alle leddbåndene røk, og jeg knakk et av beina i leggen. Det er en alvorlig skade, men jeg håper å være tilbake på banen til neste sesongstart.

Alvorlig skade til tross, Kongsli var veldig optimistisk i etterkant av søndagens kamp.

– Vi tar knekken på den beste forsvarsrekka i 1. divisjon. Spiller vi sånn som dette er det ingen som slår oss, konstaterer Kongsli.

Les også: Ni strake gir BSK-gutta håp om sølv

Årsbeste

I forkant av kampen hersket det liten tvil rundt hvem som var favoritt til å stikke av med seieren. Og det så en stund mørkt ut for hjemmelaget.

Midtveis i første omgang lå Bækkelagets jenter under med fire mål, men da tok BSK-trener Jørgen Laug en viktig timeout.

– I dag var vi knalltøffe i forsvar. Vi er disiplinerte, noe som resulterer i at vi ikke blir straffet med raske kontringer fra Skrim, forteller trener Laug etter kampen.

– Dette var utvilsomt årets sterkeste prestasjon, noe som fører til at serieleder Skrim får sitt første tap for sesongen. Vi må ta med oss den positiviteten og roen fra i dag, inn i de neste kampene, sier Laug.

Les også: Hippe: – Jeg utelukker ikke Bækkelaget

Tøffe tak

En som ikke var like optimistisk etter kampen var Skrim-trenger Henrik Wilhelmsen.

Underveis i kampen måtte han se to av lagets viktigste forsvarsspillere forlate banen med alvorlige skader.

Etter en uheldig knyttneve i ansiktet, måtte en blodig Trine Haugstad forlate banen for grundigere medisinske undersøkelser. Bare minutter senere var det Rine Prestegård som var uheldig og fikk en vridning i kneet, og dermed måtte forlate banen.

– Vi er ikke gode nok angrepsmessig. All ære til BSK, de har et lag som er mer enn godt nok til å berge plassen i 1. divisjon.

Wilhelmsen, som frem til i fjor trente Bækkelaget, sier at han nå må tenke nytt.

– Vi må kjempe for hver eneste seier, men i dag ble de ekstra tøft.

Les også: Smarte grep da BSK slo Gjerpen
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere