RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Beseiret: BSKs keeper Aasheim hadde en tung dag på jobben i dag, og måtte plukke fem baller ut av nota.
Beseiret: BSKs keeper Aasheim hadde en tung dag på jobben i dag, og måtte plukke fem baller ut av nota. Foto: Foto: Jonas Wikborg

BSK nærmer seg nedrykk

BSK tapte thrilleren mot Sagene 6-7 etter å ha ligget under 1-6 halvveis.

Bekkelaget – Vi er ikke tilstede fra start, og da går det som det må. Vi har kun oss selv å takke for at vi tapte i dag, sier Bækkelagets trener Lennart Johansson.

Startet for sent

For de blåkledde fra Bækkelaget virket tamme i det meste de foretok seg den første halvdelen, og lå under 1-6 etter 34 av 60 spilte minutter. Etter det våknet BSKs herrer, og startet snuoperasjonen.

– Keeperen vår (journ.anm. Andreas Aasheim) slo opp en skade på 1-5-målet, og vi måtte derfor bytte han ut. Bortsett fra det gjorde vi ingen taktiske disposisjoner. Vi bare tok frem det spillet vi vet at vi har, sier Johansson.

Og 1-6 ble snudd til 6-7. Blant annet ved to scoringer i løpet av fire sekunder, jeg gjentar: to mål på fire sekunder, i andre periode.

Etter 6-7-scoringen stanget Bækkelaget mot et lavtstående Sagene, og tre utvisninger på slutten, hvorav to gikk til BSK, gjorde at Bækkelaget ikke maktet å ta igjen Sagenes forsprang.

Irritert tremålsscorer

– Jeg skjønner ikke at dommerne tørr å blåse de tre utvisningene på slutten, sier tremålsscorer Stian Thorsen, som var en av de utviste.

– Min utvisning er latterlig. Jeg rygger bakover, tråkker så vidt på keeperen og beklager med en gang. Men han skriker og fremprovoserer utvisningen. Det viser hvor dårlig dommerstanden er i Norge nå, fortsetter Thorsen.

Han legger imidlertid ikke skylden for dagens tap på dommerne.

– Vi er ineffektive foran mål samtidig som vi taper for mange dueller og gjør for mange feil i forsvar, sier Thorsen, som håper at kun to lag rykker ned på grunn av manglende vilje til å rykke opp blant 1. divisjonslagene.

Keepertalent debuterer

Tross tap vil dagens kamp bli husket av Bækkelagets Eliteserie-debutant Mats Lambech (16). Han spilte de siste 30 minuttene i mål da han kom inn for Aasheim, og slapp kun inn to baklengs.

– Jeg var litt nervøs, men laget hevet seg og gjorde oppgaven enkel for meg, sier keepertalentet, som ikke legger skjul på at han håper å bli førstekeeper for Bækkelaget en gang i fremtiden.

Fortsatt håp

Bækkelaget står nå med 10 kamper uten seire i Eliteserien, og laget ligger på nest siste plass med tre poeng opp til nærmeste konkurrent. Det er fem kamper igjen av årets sesong, og Bækkelaget har igjen Nor92, Sveiva, Lye, Greåker og Fjerdingby. Alle, bortsett fra sistnevnte, på hjemmebane.

– De neste fire kampene blir viktige. Da skal vi spille mot lag vi har gode muligheter til å ta poeng mot, sier trener Johansson, og presiserer at det fortsatt gjenstår 10 poeng å spille om, før han avslutter.

– Det er ikke avgjort enda.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere