Gå til sidens hovedinnhold

BSK-spiller blir proff i Bundesliga

Håndballherrene til Bækkelaget blir en attraksjon fattigere når Stian Brevik (21) bytter ut de gule og blå med spill i tyske Emsdetten neste sesong.

NORDSTRAND: - Hele livet har jeg drømt om å spille i Bundesliga, så dette gleder jeg meg til, sier Stian Brevik.

Riktignok rykker Emsdetten ned til 2. Bundesliga denne sesongen, men klubben ønsker en snarlig retur til det gode selskap.

LES OGSÅ: BSK tok bronse, sendte Follo HK ned i 1. divisjon

- Klubben har sagt at de vil rett opp igjen, og det er noe jeg vil være med på, sier Brevik.

- Hvordan kom den tyske klubben på banen?

- Egentlig var jeg innstilt på å fortsette i BSK, men jeg har hatt en agent som har kikket litt rundt for meg. Så hørte jeg at det var interesse fra Emsdetten, og de kom med et interessant tilbud, forteller 21-åringen.

Tyskerne ville ha ned Brevik på en to-årskontrakt, men Brevik valgte å skrive under for ett år.

Mange kjente

Emsdetten ligger åtte mil nord for storbyen Dortmund, og Brevik regner med å flytte sørover den siste helgen i juni.

- Det blir spennende, en helt ny opplevelse som jeg ser frem i mot, sier 21-åringen, som studerer IT på Høyskolen i Oslo.

- Jeg setter kanskje studiene litt på vent, men jeg har lyst til å ta noen fag på nett ved siden av håndballen, sier Brevik, som er fast inventar på det norsk rekruttlandslaget.

LES OGSÅ: BSK signerte dansk strekspiller

Venstrekanten flytter til Tyskland alene, men klubben har mange kjente spillere på laget. Steffen Berg Løkkebø (eks. Follo HK) spiller der, og til neste sesong har tyskerne signert Tobias Rivesjø (eks. Runar) og Iso Sluijters (eks. Elverum).

Satser på Tverdal

Denne sesongen har Brevik delt spilletiden broderlig med Anders Tverdal på venstrekanten.

LES OGSÅ: O´Sullivan tygger på flere tilbud fra utlandet

- Stian er en god spiller som vi gjerne skulle ha beholdt i BSK, men vi har Anders som jeg er sikker på at kommer til å bli enda bedre med mer tillit, sier trener jan "Proppen" Karlsson.

- Så dere kommer ikke til å hente inn en ny venstrekant, som f.eks. landslagsspiller Magnus Jøndal som har signalisert at han vil bort fra Follo HK?

- Nei, vi kommer ikke til å jage etter noen nye venstrekanter. Men kommer det noen til oss, så vil vi vurdere det, sier BSK-treneren.

Reklame

Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus