Gå til sidens hovedinnhold

BSK-sprinten kommer hjem

Skigruppas bidrag til BSKs hundreåsjubileum neste år er å legge BSK-sprinten tilbake på Ekebergsletta nærmere bestemt til campingen.

EKEBERG: Bækkelagets Sportsklubb fyller hundre år i 2009, og det ønsker skigruppa med Øystein Sundelin i spissen å feire behørig.

Sist onsdag fikk han hjelp av langrennsprofilen Vegard Ulvang til å sette en sprintløype på Ekeberg Camping.

Dette blir en morsom sprintløype. Den blir både krevende, fartsfylt og kommer til å skille klinten fra hveten, smiler rennleder Sundelin. Det er rundt 20 år siden BSK-sprinten sist var i nærmiljøet.

Start og mål vil være på flaten på campingen, mens det vil være noen bakker ned mot utsiktspunktet i svingen i Ekebergveien. Med den flotte utsikten over Oslo vil dette bli en helt spektakulær sprintløype, sier Sundelin, som også mener verdenscuparrangører bør ta en titt på løypa. Sist onsdag var det imidlertid lett tåke og holke på campingen. I tillegg var det grønt gress over store deler av området. BSK-sprinten går 1. februar, og Sundelin er ikke bekymret for at det ikke skal bli nok snø.

Dette er et av de mest snøsikre stedene på hele Ekebergsletta, fordi det ikke er så mye sol her, og jeg håper og tror at innen utgangen av januar så vil det være en halv meter snø og fine forhold, sier rennlederen. Men Skullerudstua er back-up-arena.

Vi har ikke anledning til å kjøre inn mengder av snø, og avgjørelsen vil nok falle en ukes tid i forveien dersom det er usikkert om vi får gjennomført sprinten her, sier Sundelin, som også lover overraskelser og jubileumsmoro til deltakere og funksjonærer.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget