RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

BSK tapte cupfinalen


Christian O'Sullivan og BSK hadde ingen sjanse i cupfinalen mot FyllingenBergen.
Christian O'Sullivan og BSK hadde ingen sjanse i cupfinalen mot FyllingenBergen. Foto: Foto: Solfrid Therese Nordbakk
Bækkelagets håndballherrer var sjanseløse i cupfinalen mot Fyllingen og tapte med hele ti mål.

OSLO: For 42 år siden vant håndballherrene til Bækkelagets Sportsklub sitt eneste NM-gull. I kveld kunne klubben vinne et nytt, da FyllingenBergen var motstander i Oslo Spektrum.

Her kan du følge kampen direkte!

Men det ble tidlig klart at dette ikke var Bækkelagets dag. Etter en fin start, overtok bergenserne fullstendig. Både keeperspillet og skytingen satt bedre enn hos BSK gjennom hele kampen. Dermed ble det lite jubel for de fremmøtte supporterne fra BSK.

Kampen endte til slutt 33-23 til FyllingenBergen.

Skuffet trener

BSK-trener Jan «Proppen» Karlsson var naturlig nok skuffet etter kampen.

– I dag var det ingen tvil om at Fyllingen var veldig mye bedre enn oss. De skyter oss sønder og sammen, og vi har ingen høyde i forsvar, sier Karlsson til TV2.

Han innrømmer at det ikke var mye som gikk BSKs vei i denne finalen.

– Vi bommer på de mulighetene vi pleier å sette fremover, de gjør det veldig bra, sier Karlsson.

Svak førsteomgang

BSK startet lovende i cupfinalen, og laget fra Oslo ledet både 1-0, 2-1, 3-2 og 4-3. Men de regjerende mestrene fra FyllingenBergen slo voldsomt tilbake.

I forsvar ble BSK liggende litt for langt bakpå. Fyllingens storskytter Harald Reinkind, som BSK-trener Jan Karlsson hadde advart mot på forhånd, tok svært godt vare på mulighetene han fikk. Landslagsspilleren scoret hele ni mål i første omgang, like mange som alle på Bækkelaget til sammen.

BSK slet nemlig fremover. Laget leverte flere raske og i overkant stressede avslutninger. I tillegg sto Fyllingen-keeper August Elmberg en meget god omgang og noterte seg for mange gode redninger.

Lite fungerte

Bækkelaget-trener Jan «Proppen» Karlsson forsikret i pausen at BSK ikke hadde gitt opp, men ville samle seg og gå for å ta igjen ledelsen til bergenserne.

BSK leverte også en positiv start på omgangen, men to utvisninger på rappen gjorde det vanskelig å få de gode periodene BSK var avhengig av. 

Dermed måtte Bækkelaget prøve noe annet. Men verken mannsoppdekning og mer offensivt forsvar ga resultater. I stedet fortsatte Fyllingen å banke inn sine skudd. Og bakerst hos bergenserne fortsatte August Elmberg å stoppe skuddene som kom.

Vel halvveis i andre omgang var ledelsen oppe i ti mål, og BSK-spillerne innså etter hvert at NM-gullet var tapt.

Fikk tips fra gamle mestere

Før kampen gikk BSKs gamle mestere ut og ga dagens finalelag noen gode tips før finalen.

- Det er en fantastisk prestasjon å komme til en finale, så de må slippe skuldrene ned og nyte det. Dette er en «once in a lifetime»-sjanse, sa Frode Kyvåg.

Les mer om de gamle BSK-mestrene her!

Da BSK og Fyllingen møttes i serien tidligere i høst, endte det med en overraskende 32-28-seier til BSK i Bergen. FyllingenBergen er dermed en overkommelig motstander på en god dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere