BSK vant i Tyskland

Bækkelagets J91 gikk helt til topps i Quirinus Cup i Düsseldorf i Tyskland.

Dusseldorf, Tyskland: BSK's J91 reiste sammen med BSK's J89 i Pinsehelgen til Quirinus Cup i Düsseldorf. I kofferten hadde de masse godt humør og pågangsmot, og var også så heldige å ha med en stor supportergjeng av foresatte. Langt å dra for en cup kanskje, men kombinert sportslig/sosialt ble det en meget vellykket tur for oss alle sammen.

På flyplassen i Düsseldorf ble vi møtt med norske flagg. Direktøren for Hydro Aluminium inviterte til en flott mottagelse og en deilig lunsj i fabrikkens kantine, for anledningen pyntet i BSK-farger. Bernard var vår og J89's vert og vi fikk en unik service og oppfølging under hele oppholdet.

Det var tidlig opp for jentene hver morgen, men alle var motiverte, med et strålende humør og klare for kamper.

I innledningskampene møtte de Belgia og Slovenia. Videre i cupen spilte de mot Nederland, Kroatia, Ungarn og Tyskland. Med forbud om klister ble det en utfordring i seg selv, og med dommere som var et "kapittel for seg" så vi litt "nervøst" på situasjonen.

Vi forholdt oss imidlertid rolig, og til tross for mye feildømming og uten klister klarte jentene gang på gang å bevise at de var best! De vant faktisk ALLE kampene sine og det må det sies å stå stor respekt av.

Finale

Det ble finaleplass. Etter "Ja, vi elsker, norske flagg, og med litt rørte og nervøse spillere på banen, var vi som heiagjeng også grepet av stundens alvor. Tribunene var fulle av optimistiske tyskere fra Neusser som skulle heie frem sitt hjemmelag. Vi var i et mindretall der, men heiaropene våre var høyest allikevel. Det fikk briste eller bære.

Jentene våre åpnet knallhardt og med 4-0 i sin favør etter 2,5 minutter, øynet vi et håp. Men vi trengte ikke håpe, jentene gjorde sitt, og vi kunne bare nyte resten av kampen med ytterligere heiarop og norske flagg. Resultat 11-6 til BSK mot Neusser! VI VANT!!!

Det var i alle kamper lagt opp til et taktisk spill som våre trenere skal ha all honnør for. De hadde vurdert motstanderne i forutgående kamper, så de hadde en viss peiling på hva som møtte jentene, som igjen var utrolig disiplinerte.

Det ble GULL til BSK J91 i Tyskland. Kjempegøy og en utrolig prestasjon!! Det står selvfølgelig stor respekt av all innsats fra spillere og trenere. Samholdet mellom alle jentene var også unikt, og det gjenspeiler seg vel i resultatene.

Nora Mørk ble kåret til cupens beste jentespiller, som vi alle ble stolt over. Hun er knallgod, noe veldig mange allerede vet, og forhåpentligvis er hun også en inspirasjon for alle med ambisjoner på håndballbanen. Gratulerer Nora!!! For øvrig sier det seg jo selv at alle spillere på J91 har utmerket seg med resultatene i denne store cupen..

En super og morsom tur både sportslig og sosialt for alle som var med! Alle foresatte og spillere retter en stor takk til foreldrekontakter/oppmenn/trenere både på J89 og J91 for en fantastisk organisering av reise og opphold.Kristin Rødsrud

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.