RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

BSK/NIF hentet to spillere fra tysk liga


SPENNENDE MØTE MED NORGE: Målvakt Konstantin Madert fra Tyskland og bakspiller Zdenek Polasek fra Tsjekkia gleder seg til den nye sesongen. FOTO: ANDREAS LINDBÆK
SPENNENDE MØTE MED NORGE: Målvakt Konstantin Madert fra Tyskland og bakspiller Zdenek Polasek fra Tsjekkia gleder seg til den nye sesongen. FOTO: ANDREAS LINDBÆK
Målvakt Konstantin Madert (24) fra Tyskland og bakspiller Zdenek Polasek (24) fra Tsjekkia er positivt overrasket over håndballklubben BSK/NIF og landet vårt forøvrig.

NORDSTRAND: Begge spillerne, som har signert kontrakt for to år i BSK/NIF, kommer fra tyske klubber.Madert spilte i GWD Minden, mens Polasek hadde et mislykket opphold i ASV Hamm-Westfalen.

Nå ser begge lyst på tilværelsen i norske BSK/NIF.

– Dette blir en helt ny utfordring for meg. Etter å ha prøvespilt her i tre dager var jeg ikke i tvil. Dette er en klubb jeg ønsker å spille for, sier målvakt Madert.

Vunnet serie og cup

Hans nye lagkamerat Zdenek Polasek skryter også av klubben. Han kom fra en klubb i Tyskland som han betegner som i oppløsning.

– Det var mye internt bråk der. Etter å ha prøvespilt for klubben i sommer var ikke jeg i tvil. Treneren er fantastisk og alt er tilrettelagt her. Og lagkameratene er fantastiske, sier han.

Tsjekkeren er oppvokst i Praha og har vunnet både serie og cup med moderklubben HC Dukla.

Og han legger ikke skjul på at han ser på oppholdet i BSK/NIF som et springbrett for å bli profesjonell, og aller helst i Tyskland.

– Målet er å spille mot verdens beste håndballspillere og derfor ønsker jeg meg tilbake til Tyskland. Men nå konsentrerer jeg meg om å gjøre det best mulig med BSK/NIF, sier tsjekkeren som er utdannet journalist.

Skryter av klubben

Begge spillerne føler at de har blitt mottatt veldig bra i hovedstadsklubben, og de liker spillergruppen Frode Scheie råder over.

– Det er et ungt og sultent lag. I tillegg har de noen eldre spillere som gir den erfaringen som trengs. I tillegg er det høy kvalitet på treningene og Frode er en god trener, sier Madert.

– Forskjellen mellom Tyskland og Norge er at det er mer avslappet her. I Tyskland er det mer streng struktur, noe som kan bli veldig kjedelig, fortsetter han.

Zdenek Polasek sier at Oslo er veldig lik hjembyen Praha.

– Det er to flotte byer som er veldig lik. Det norske folk er åpne og vennlige, sier han.

Endelig egen leilighet

Begge spillerne har også fått egen leilighet etter at de har bodd på hotell og hos lagkamerater noen uker.

– Jeg har en leilighet på Ekeberg og jeg må innrømme at det er et meget fint område. Her er mye natur og det er stor forskjell fra de store byene i Tyskland hvor man ikke ser dette, sier Madert, som studerer sportsmarkedsføring via internett.

– Er språket en hindring?

– Når jeg leser norsk forstår jeg mye, og i tillegg plukker jeg opp nye ord hver dag, sier Madert som snakker tysk med Frode Scheie.

Zdenek Polasek har også fått bosatt seg i ny leilighet sammen med sin kjæreste.

– Nå håper jeg at vi begge kan få oss en deltidsjobb, sier han.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere