Gå til sidens hovedinnhold

BSKs håndballjenter videre

De satser mest på håndball, men hevder seg stadig i Norway Cup. Bækkelagets meritterte juniorjenter igjen er klare for A-sluttspillet.

- Ikke alle trener så mye lengre, men det er fortsatt gøy med fotball, mener keeper Anniken Haagensen.
Laget vant alle kampene sine i Norway Cup i 1999, og gikk helt til topps i 2001. Laget mønstrer landslagsspillerne Christina O´Sullivan og Charlotte Mordal fra håndballen, men ambisjonene er ikke så store lengre.
- Nå møter vi jo landslagsspillere i fotball i sluttspillet, mens vi omtrent ikke trener fotball lengre. Vi spiller bare kamp en gang i uka, forklarer Madeleine Ringe.

Lange innkast

Venninnene er likevel bedre enn de fleste lagene i juniorklassen. Etter en knallkamp slo de amerikanske Rockford 3-1, men måtte strekke våpen mot gode Radar med samme sifre. Utgangspunktet mot bunnlaget Ås var enkelt. Ett poeng var nok for A-sluttspill.
- VI var slitne i beina, men hadde vel sånn passe kontroll, mente Marianne Jansen.
Det så ikke helt sånn ut fra sidelinjen, for Ås tok ledelsen etter et kvarters spill, og BSK hadde problemer med å skape sjanser. O´Sullivan var imidlertid alltid et uromoment med farten sin på topp, og skapte dessuten noen farligheter med det som må være turneringens lengste innkast. En drøy halvtime ut i kampen dyttet hun ballen foran seg, løp fra hele Ås-forsvaret og satte inn den nødvendige utlikningen.

Gratis pølser

Restitusjonstreningen er heller ikke den beste. Når de ikke spiller, står de i kiosken i opptil flere timer hver dag.
- Vi jobber gjerne på dugnad vi også, men det er jo litt urettferdig i forhold til de andre lagene. Men, vi får jo gratis pølser da, påpeker Anniken.
Vinnerinstinktet er imidlertid ikke slukket hos de rutinerte håndballjentene, og de går for seier uansett hvem de møter.
- Vi har ikke spilt 11´er-fotball på to år, så vi må være fornøyde med å gå videre, mente Marianne.
- Vi tar en kamp av gangen, foreslår Madeleine.
- Nå er det vel bare landslagsspillere i fotball igjen, men vi tar dem også. Vi er jo naturtalenter, gliser Anniken.

Reklame

Kun i dag: 30 % på alle varer hos Christiania Glasmagasin