*Nettavisen* Nyheter.

BSKs hoppere samarbeider

Unge skihoppere fra Bækkelaget er blant utøverne i det nye teamet - Kollenhopp rekrutt.

HOLMENKOLLEN: Ansvaret for rekrutteringen til hopp- og kombinertsporten i Oslo er i hovedsak delt mellom Kollenhopp og de enkelte klubbene. Kollenhopp er Norges største hopp- og kombinertteam og ivaretar trening av utøvere fra 13 år og oppover, mens klubben har ansvaret for utøvere under 13 år. Hopping er imidlertid en så spesialisert idrett at det er de færreste som begynner å hoppe etter at de er blitt ca 12 år. Den viktigste rekrutteringen til hoppsporten blir derfor ivaretatt av de enkelte klubbene. I de siste årene har rekrutteringen vært så lav at klubbene hver for seg sliter med å gi utøverne et tilfredsstillende sosialt og treningsmessig tilbud.

For å bøte på denne situasjonen har klubbene i Oslo innledet et tettere samarbeid om rekruttering, og på et møte i Ready-huset mandag 13. mars ble rammene lagt.

Samarbeid

Der ble det besluttet å danne "Kollenhopp Rekrutt" som et samarbeidsprosjekt mellom klubbene for utøvere opp til og med 12 år. "Kollenhopp Rekrutt" vil i første omgang ikke være noen egen organisasjon, men bestå av representanter fra klubbene. Formålet er å skape større rekruttering til hopp- og kombinertsporten i Oslo-området blant annet ved å:

Samarbeide om trening og trenere.
Skape et felles sosialt miljø rundt hopp- og kombinertsporten.
Arrangere felles samlinger på høsten og vinteren.
Samarbeide om preparering av hoppbakker for renn og trening.
Etablere en hjemmeside for å samle informasjon for utøvere og foreldre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag