RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

BSU-grensen må økes

Karsten O. Five mener det er på høy tid å gjøre noe med BSU- ordningen. Maksgrensen på 100.000 er latterlig lav, sier han.

OSLO SENTRUM: BSU-ordningen ble inn ført i 1992. Da kunne man spare opptil 60.000 kroner på BSU-kontoen. Siden den gang har leilighetspriseneprisene i Norge steget med 386 prosent. Maksimalt sparebeløp på BSU-konto har til sammenligning bare økt med beskjedne 67 prosent, til 100.000 kroner. Økonomirådgiver Karsten O. Five synes det er på høy tid å doble maksgrensen til 200.000 kroner.

Hjelp unge!

Det er veldig viktig å hjelpe unge i etableringsfasen, og med dagens boligpriser er 100.000 i egenkapital ingenting. Kristin Halvorsen har selv uttalt at hun frykter at folk tar opp for store boliglån, sier Five.

Han mener BSU-sparing er en glimrende ordning alt for få benytter seg av.

Unge mennesker stimuleres til å ha egenkapital, og jeg er forbauset over at ikke alle benytter seg av denne ordningen, sier Five.

Han understreker at du ikke må spare i BU hvis du ikke er i jobb.

Den store fordelen med BSU er skattefradraget på 20 prosent, det er det som gj;r ordningen l;nnsom. Hvis du ikke tjener penger må du for all del ikke spare i BSU, påpeker Five.


Gjerrig

Men for alle dem som tjener penger, er BSU er strålende ordning. Med dagens ordning tjener du 3000,- kroner på å spare maksbeløpet på 15.000 kroner.

Five mener ordningen burde bli dobbelt så god.

Dette betyr ingenting for statens inntekter. Kristin Halvorsen er en gjerrig gnier som ikke har gjort noe med BSU-ordningen. Hun gir blaffen i unge som skal etablere seg, sier han og fortsetter:

Man burde kunne spare 30.000 i året, og få skattefradrag opp til 200.000 kroner, sier den tidligere Dine Penger-redaktøren til Lokalavisen.

Lokalavisen forsøkte å få kommentar fra Kristin Halvorsen, uten hell.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere