RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gro Adolfsen ser seg nødt til å flytte dersom lagmannsretten ikke gir henne medhold i parkeringskonflikten med Forsheimer borettslag. Foto: Anita L. Hanken.
Gro Adolfsen ser seg nødt til å flytte dersom lagmannsretten ikke gir henne medhold i parkeringskonflikten med Forsheimer borettslag. Foto: Anita L. Hanken.

Bøtelagt for handikapparkering

Gro Adolfsen har bodd i Forsheimer borettslag siden 1983. Nå frykter hun at flytting er eneste løsning på en parkeringskonflikt.

STOVNER: – Jeg føler meg diskriminert og trakassert. Dette er mobbing, sier Adolfsen.

Hun bor i en av de innerste blokkene i Tante Ulrikkesvei på Stovner. Borettslaget har vært avstengt med bom siden 2006, og Adolfsen har 400 meter å gå fra garasjen til inngangsdøra.

Nektes dispensasjon

På grunn av helsetilstanden har Rikstrygdeverket innvilget henne egen bil, og hun har også HC-kort fra Trafikketaten. Det gir henne rett til å parkere foran inngangsdøra i én time, mot de 20 minuttene som de øvrige beboerne har.

LES OGSÅ: Borettslaget avviser kritikken

Tidligere har hun fått dispensasjon av borettslaget på ytterligere én time for å klare å bære inn varer og flytte bilen. Nå nekter styret å videreføre denne ordningen, som hun mener å ha krav på. Uten dispensasjonen klarer hun sjelden å flytte bilen tidsnok, og kontrollavgiftene har hopet seg opp.

– Når jeg har brukt opp energien min, så har jeg brukt den opp. Da nytter det ikke med et sånt tidspress, sier hun fortvilet.

Resultatet er et inkassokrav på 14.700 kroner og stadige varsler om utpanting fra Namsfogden. Senest i forrige uke fikk hun varsel om at de ville komme på døra hennes.

– Jeg vet ikke hva de har tenkt å ta. Tv-en eller sofaen? Jeg er minstepensjonist, og syns dette er uhørt! sier hun.

Adolfsen har nå fått utsatt utpantingskravet fordi hun har anket saken til lagmannsretten.

Betaler dyrt for rettssak

Saken har tidligere vært oppe i konfliktrådet, og hun har tapt saken i tingretten. Nå håper hun å få medhold når saken skal opp i lagmannsretten på nyåret.

– Rettsgebyret for å få saken opp i lagmannsretten er på hele 20.640 kroner. Men for meg er dette så viktig at jeg vil låne penger til det. Dersom jeg ikke får medhold i lagmannsretten, mister jeg troen på det norske rettssystemet, sier hun.

Adolfsen ser seg nødt til å selge leiligheten hun har bodd i de siste 26 årene dersom hun ikke får medhold.

– Jeg kan ikke stadig betale bøter på 700 kroner. Men jeg syns det er urettferdig hvis jeg blir nødt til å flytte fordi jeg er blitt syk, sier hun.

Hun legger ikke skjul på at konflikten er en stor belastning.

– Jeg føler meg mentalt sliten. Styreleder misbruker sin makt på det groveste. Dette er diskriminering! sier hun.

– Diktaturstyre

Adolfsen forteller om labert oppmøte på borettslagets generalforsamlinger.

– Folk føler ikke at de har noe de skulle sagt. Styret har for mye makt. Jeg kaller det diktaturstyre, raser Adolfsen.

Hun har tidligere forsøkt å samle underskrifter for å få kastet styret.

– Eldre mennesker kommer til meg og sier at de er enige. Men de tør ikke si imot styret. De skal jo fortsette å bo her. Så de ønsket meg lykke til videre, men torde ikke skrive under, sier hun.

Ifølge Adolfsen skaper bommen også problemer for ambulanser, og for drosjesjåfører som skal hjelpe syke og gamle inn i leilighetene sine.

– Borettslaget fikk nylig 833.000 kroner fra bomiljøfondet. Det skulle brukes til tilrettelegging og beplantning. Men styret har ikke tilrettelagt noe for beboerne. De har riktignok laget til en HC-plass. Men den ligger lenger unna enn garasjen, sier Adolfsen.

Får sjelden besøk lenger

Det koster dessuten 20 kroner å passere bommen. Det er det ikke alle som har råd til.

– På Trosterud i Dr. Dedichens vei har de også bom, men der er det bare å trykke på en knapp. Der trenger man ikke å betale for å kjøre inn, sier Adolfsen.

Parkeringsvanskene gjør at Adolfsen sjelden får besøk lenger.

– Mora mi kommer ikke på besøk lenger. Da må hun betale 20 kroner for å komme forbi bommen, hente parkeringsbevis i løpet av 20 minutter, parkere på parkeringsplassen og gå 400 meter tilbake, sier Adolfsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere