*Nettavisen* Nyheter.

BU anbefaler boliger i Slimeveien 2

Er tomten nedenfor Orring på Bjørndal egnet for boliger? Dette har det lenge vært diskusjon rundt, men BU opprettholder sitt ja.

Bjørndal: Bydelsutvalget på Søndre Nordstrand har flere ganger behandlet denne saken som omhandler å reise boliger for vanskeligstilte. Det har vært uenighet om tomten er egnet for boligformål i og med den ligger tett inntil Slimeveien og har Ljabruveien og Europaveien med mye trafikkstøy rett nedenfor seg.

Under Åpen halvtime redegjorde Anders Aagaard for slik saken står nå.

Helse- og velferdsstaten har sagt at det er mulig å bygge der med tilfredsstillende støyskjerming, og vi har nå funnet løsninger som tilfredsstiller kravene. Derfor mener vi dette prosjektet blir meget bra med tanke på å gi vanskeligstilte et boligtilbud.

Diskusjon

Selv om BU har sagt ja flere ganger tidligere, ble det også torsdag diskusjon.

Vi har sagt ja flere ganger, og derfor kan vi ikke nå si nei slik bydelsdirektøren nå anbefaler, sa Arild Andersson (H).

Vil vi løse dette boligbehovet, kan vi ikke bare si nei hver gang det er snakk om en ny tomt.

Andersson minnet om at BU tidligere hadde forsøkt å få boliger i borettslag på Holmlia, men hittil har det ikke blitt noen.

John Bjørnøy (V) mente imidlertid at det ikke er noen skam å snu. Hva slags boliger blir det som vi kan tilby her? spurte han. Vi trenger boliger, men må forsøke å gjøre en innsats for å finne egnete tomter. Det er snakk om anstendige tilbud til en svaktstilt gruppe.

Flere argumenterte for og imot. Rune Eriksen (Ap) ba om å få i gang igjen den rullerende boligplan i bydelen.

Avstemmingen ble imidlertid som tidligere; klart flertall for å si ja til boligbygging i Slimeveien 2. Venstre og Arbeiderpartiet stemte imot.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag