RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

BU: Bygg Ullevåls-alleen uansett

Men alle var ikke enige da bydelsutvalget nok en gang ga sin fulle støtte til Ullevål skole.

ULLEVÅL: – Utbygging i Ullevålsalleen er en litt fiks idé, som ikke vil være nødvendig om noen år, sa Jan Erik Holst, nabo i Ullevålsalleen, til bydelsutvalget sist torsdag.

Sammen med andre motstandere av utbyggingen anbefalte han bydelsutvalget om heller å satse på å bygge om Berg vgs. til grunnskole, slik miljø-, plan og samferdselskomiteen la til grunn, og som Nordre Aker Budstikke skrev i forrige uke.

Bydelsutvalget, med 14 av 15 stemmer, mente imidlertid tidshorisonten for en omlegging av Berg vgs. er så usikker, at trykket må holdes oppe for å få fart i Ullevålsallé-utbyggingen.

Både Lise Brustad og Per Keirung pekte på at trafikksituasjonen og smale veier i området ikke tillater det økte bilpresset en hall, med bruk også på kveldstid, vil generere. De etterlyste også trafikksikkerhet for transporten av elever mellom gamle og nye lokaler.

– Det er 250 meter mellom Ullevål skole og Ullevålsalleen, uten fortau, sa Lise Brustad.

Ullevålsutbyggingen fikk ikke uventet full støtte fra Ida Gjessing, som på vegne av Ullevål FAU, trakk frem at friarealet i Ullevålsalleen 43 i dag er en avstengt og lite brukbar tomt. Hun mente en omlegging av Berg vgs. uansett ikke kunne demme opp for det økende elevtallet som også i fremtiden vil komme til Ullevål.

Bjørn Jensen i Blindern vel, kommenterte på sin side at han opplevde Berg-forslaget, som lite gjennomtenkt.

Detaljreguleringen for Ullevålsalleen 43, der Ullevål skole ønsker å bygge en flerbrukshall, med gymsaler og spesialrom, er ute på høring, og det var i den anledning BU hadde saken på kartet sist torsdag. BU stemte videre for at John Colletts allé 71 omreguleres til friareal som erstatning, og at nybygget får parkmessig «grønt tak».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere