RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

BU enige om Sæterstranden

Et enstemmig bydels- utvalg (BU) er enige om å kalle stranden på kull- og vedbolagstomten for Sæterstranden.

Nordstrand: BU fulgte derved forslaget fra bydelsdirektøren. Hun mente det ikke var noen grunn til å endre på det opprinnelige navnet fra grunnboken i 1858 og kartmaterialet fra 1894 og 1924. Men, navnevalget tok både tid og vakte mye munterhet. Høyres Ingvald Bore holdt fast på det han mente var et tidligere forslag om å kalle stranden for Sjøsportsenteret.

Bakgrunnen er at BU i "gamle Bydel Nordstrand" hadde intensjoner om at stranden bør brukes til et ikkemotorisert sjøsenter.

Vi bør jobbe videre med denne saken, mener Bore.

SVs Heidi Pedersen synes Kullstranda er det rette navnet.

Et kult og mye bedre navn enn Sæterstranden, i og med at stedet stort sett brukes av ungdom, sa hun i et engasjerende innlegg. Kullstranda er forøvrig det alternativet som vant navnekonkurransen i Nordstrands Blad. Men, med to stemmer nådde heller ikke SV-politikerens forslag særlig tilslutning. Kun Pedersen selv og BU-leder Ulf Stigen (Frp) sa ja. Etter at de enkelte partiene hadde hatt en intern part, ble det enstemmig seier for Sæterstranden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere