RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

BU-flertall for glasstak


De hvite bygningen er Mortensrud senter slik utbyggerne ønsker det, med dagens senter foran til høyre. Glasstaket skal legges over gågaten mellom Torgeir Kleves plass og Helga Vaneks vei.
De hvite bygningen er Mortensrud senter slik utbyggerne ønsker det, med dagens senter foran til høyre. Glasstaket skal legges over gågaten mellom Torgeir Kleves plass og Helga Vaneks vei.
Bydelsutvalget støtter Plan- og bygningsetatens alternativ til ny utbygging av Mortensrud senter.

HOLMLIA/MORTENSRUD: Men bydelsutvalgets (BU) flertall ønsker seg glasstak mellom gågaten som skal gå fra Torgeir Kleves plass til Helga Vaneks vei, eller enklere forklart fra plassen foran hovedinngangen og i retning Mortensrud gård.

Samlingspunkt

Dette har vært en lang prosess, fordi Plan- og bygningsetaten har ønsket store endringer i forhold til det anbudet vi vant med. Et glasstak vil gjøre gaten til et samlingspunkt uansett vær, sier Nils Gunnestad i Profier, som skal stå for utbyggingen.

Og selv om BUs vedtak ikke ble helt i tråd med Profiers ønsker, regner de med at reguleringsarbeidet er klart i løpet av høsten. Spaden kan trolig stikke si jorden på nyåret 2009.

Marked

Profier sier også at markedet skal styre fordelingen av leilighetene.

Vi er jo avhengig av å få solgt, sier Nils Gunnestad.

Vi ønsker glasstak, men gågaten må bestandig være åpen. Når det gjelder leilighetfordelig så har bystyret vedtatt en norm for dette som utbygger må følge, sier Arild Andersson (H).

Men verken bydelsadministrasjonen eller Plan og bygningsetaten tilrår glasstak.

Utvidelsen av Mortensrud senter er viktig for bydelen og spesielt Mortensrud. Venstre er imot glasstak, vi ønsker småbystemning med uteplasser med vær og vind og utservering. Legges det glasstak tror jeg det blir støy, ruteknusing og dermed stenging, sier Kari Ovesen Haugland (V).

Men bare Venstre og SV vil droppe taket over gågaten hele BU krever skal være åpen hele døgnet.

Barnehage

BU var ellers samlet om å kreve at det blir satt av plass til en barnehage på arealet, og det var enighet om å unngå boliger inn mot torget. De folkevalgte ønsker seg også lavere byggehøyder, og bedre dekning av parkeringsplasser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere