RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette var setningen som fikk de ikke-sosialistiske partiene til å se rødt.
Dette var setningen som fikk de ikke-sosialistiske partiene til å se rødt.

BU-flertall imot penger til trosopplæring

Da to støtteordninger skulle bli til en røk bydelsutvalget på Søndre Nordstrand i tottene på hverandre. Årsaken var en ny setning som utelukket støtte til trosopplæring.

HOLMLIA: Møtene i bydelsutvalget i Søndre Nordstrand er ikke kjent for å holde spesielt høy temperatur, men sist torsdag holdt det på å koke over for enkelte av bydelsutvalgets representanter. Det skjedde under behandlingen av en sak der man skulle samordne to støtteordninger til frivillig arbeid og til barne- og ungdomsarbeid i bydelen. Sosialistisk Venstreparti og Arbeiderpartiet fremmet en setning om at man ikke skal gi støtte til trosopplæring (se bildet).

Lovstridig

Jeg synes det er feil at vi skal gi penger til et kor som synger folkesang, men ikke får gi til et kor som synger salmesang, sa FrPs Trond Hjelmerud, mens Venstres John Bjørnøy på sin side mente at forslaget om å begrense støtten på denne måten var lovstridig.

Det viktigste for meg er at pengene kommer barn og unge i bydelen til gode, sa Bjørnøy.

Arbeiderpartiet vil gjerne støtte dialogtreff, men vil ikke gi penger til trosopplæring. Det er ikke inkluderende, og dessuten er det egne statstilskudd for dette, sa Abdullah Alsabeehg (Ap) under debatten.

Tensing

Nå kan det godt hende at bydelspolitikerne snakket litt forbi hverandre, for etter debatten var avsluttet fikk Nordstrands Blad høre at Ap ikke hadde planer å kutte i støtten til kor som sang salmer.

Jeg har sendt ungene mine på tensingkor og aktiviteter i kriken, det er en del av å se seg om i samfunnet, sa BU-leder Nadeem Butt (Ap).

Jeg blir veldig opprørt av den setningen dere nå forslår, og er redd den kan misforstås. KrF vil støtte både en kristen og en muslimsk speidergruppe. Om man vil gå dit må være opp til barna og foreldrene deres, sa Hanne Hodnebrug (KrF). Hun sa også at hun var redd for at et nytt bydelsutvalg ville utelukke religiøse frivillige organisasjoner fra ordningen.

Når vi nå skal bli enige om nye retningslinjer er det viktig å ha noe skriftlig å begrunne et avslag med, sa SVs Silje Synnøve Lyder Hermansen.

Og slik ble det - et flertall bestående av Ap (6) og SV (2) gikk inn for å si nei til å gi penger til trosopplæring. Så blir det spennende å se hvordan praksis etter hvert vil bli. Den nye ordninger trer i kraft i vår, og det er søknadsfrist 30. april. Søknadsskjema finnes på bydelen hjemmeside www.bsn.oslo.kommune.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere