RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bydelsutvalget vil stenge Konventveien, men den endelige avgjørelsen faller i byutviklingekomiteen i rådhuset. Foto: Vidar Bakken
Bydelsutvalget vil stenge Konventveien, men den endelige avgjørelsen faller i byutviklingekomiteen i rådhuset. Foto: Vidar Bakken

BU-ja til stenging av Konventveien

Bydelsutvalget i Bydel Ullern opprettholder vedtaket om stenging av Konventveien

HOFF: Samferdselsetaten har i et brev til bydelsutvalget gitt svar på det tidligere vedtaket i BU om stenging av Konventveien. Etaten er ikke interessert i å gjennomføre vedtaket og viser til at plan- og bygningsetaten mener reguleringen er uaktuell. Etaten vil derfor ikke fremme en sak om stenging og mener også at det trolig vil kreve en ny regulering. Etaten sier i tillegg at de ikke vil prioritere en slik sak.

Dette har fått bydelsutvalget til å ta opp saken på nytt.

Lengre vei

Under åpen halvtime i bydelsutvalgets møte sist torsdag var det flere som grep ordet i forbindelse med Konventveien. Jon Wessel Aas mente det var viktig å gjennomføre gjeldende regulering og legge grøntbeltet i Konventveien som vedtatt. Han viste til trafikkmålinger med hensyn til volum og hastighet, som viste at 50 prosent av bilene kjørte 50 prosent fortere enn tillatt hastighet.

Konventveien er en boligvei og ikke beregnet for denne type gjennomfartstrafikk. Derimot er Hoffsveien dimensjonert for denne type trafikk, sa Wessel Aas.

Han hadde registrert at beboere som blir berørt av en eventuell avstenging, hadde klaget på at de ville få lengre omkjøring i forbindelse med blant annet handling i Hoff/Skøyen-området.

Det er riktig at disse får litt lengre vei til nærbutikken. Vi har tatt tiden og det er snakk om 2 minutter og 20 sekunders forskjell i tid, sa Wessel Ass, som mente at dette måtte ses i forhold til barnas sikkerhet.

Vurdere trafikkgrunnlaget

Knut Reimers sa på vegne av Sameiet Smestad hovedgård at en eventuell stenging av Konventveien måtte konsekvensutredes, særlig med henblikk på Hoffsveien.

Vi må få en full vurdering av hele trafikkgrunnlaget i området, sa Reimers og la vekt på blant annet dagens problemer med tungtrafikk og behovet for flere fartsreduserende tiltak i Hoffsveien.

Helt uaktuelt

Noe uvanlig var det at en representant fra bydelens byutviklings- og samferdselskomité grep ordet under åpen halvtime. Jan-Vidar Hansen (Frp) mente at et brev fra samferdselsetaten, viste at reguleringsplanen ikke lot seg gjennomføre. Han mente også at reguleringsplanen var så gammel (1979) at det var tvil om den fremdeles var gyldig.

Ut fra ny informasjon er det helt uaktuelt å stenge Konventveien. I komiteen ble det vedtatt stenging mot min stemme, sa Hansen, som mente at det ville føre til politikerforakt å vedta noe som ikke lot seg gjennomføre. Han understreket også at det var viktig at man fikk bruke bilen gjennom Konventveien for å få tilgjengelighet når man skulle handle eller utføre andre ærend.

Selvfølgelig gyldig

Arne Helgerud (H) redegjorde for bakgrunnen for den vedtatte reguleringsplanen for området, som innebærer etablering av grøntdrag over Konventveien. Grøntdraget skal knytte turveisystemet sammen.

Reguleringsplanen er selvfølgelig også gyldig i dag, sa Helgerud.

Tom S. Vadholm (H) viste også til at en reguleringsplan er gyldig, så lenge et nytt bystyrevedtak ikke hadde opphevet den gamle.

Jeg er litt i tvil, men mitt hjerte ligger nærmest stenging. Jeg trenger ingen nærmere trafikkanalyse for dette. Jeg håper ikke at dette vedtaket fører til at man faller for fristelsen å stenge andre veier. Det er alltid noen som blir berørt når veier stenges, sa Vadholm.

Jeg stiller meg helt uforstående til samferdselsetatens innstilling, sa leder av byutviklings- og samferdselskomiteen Irma Iversen (H).

Bydelsutvalget vedtok stenging mot Frps to stemmer. Det ble også vedtatt å stenge veien med bom inntil grøntdraget over veien er etablert. Saken er videresent byutviklingskomiteen i rådhuset for videre behandling.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere