RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

BU-ja til svømme-hall

Svømmebasseng eller badeland? Bydelspolitikerne var ikke helt på bølgelengde, men ble enige om å stå sammen for et lokalt svømmeanlegg.

Nordre Aker: Svømming er den eneste sporten man kan dø av hvis man ikke behersker den, sa forslagets opphavskvinne, May-Brith Døssland (V), og så tydelig bort fra en rekke ekstrem-idretter.
Bydelsutvalget gikk sist torsdag enstemmig inn for det omforente forslaget fra kultur- og oppvekstkomiteen (som Nordre Aker Budstikke skrev om i forrige uke) om å utrede mulighetene for en lokal svømmehall i Nordre Aker, samt ønske om at dagens Sogn bad videreutvikles. BU vil ifølge forslaget be om at byrådet gjennomfører en behovsanalyse i Nordre Aker og de andre vestlige bydelene (Vestre Aker, Frogner og Ullern). I diskusjonen kom det fram at noen av representantene ønsker seg et badeland, altså et større anlegg enn det som er foreslått.
Vi må tørre å tenke litt større og sette dette på dagsorden, sa Terje Grytbakk (Ap) om ønsket om badeland.
Høyres Bent Gether-Rønning, som også sitter i rådet for funksjonshemmede, fremmet ønske om at et eventuelt basseng må være tilrettelagt for revmatikere, og ha en så bred utforming som mulig. Per Aschjem (Rødt) ville også ha fokuset på eldre brukere, og at det ikke bare skal tilpasses barnefamilier.
Hanne Lyssand (SV) var bekymret for risikoen ved et så stort prosjekt, men understreket at hun var for å styrke svømmeopplæringen i skolen, et viktig argument i det opprinnelige forslaget fra Venstre. Frps Hans K. Aanesen mente på sin side at det var rimelig priveligert med egen svømmehall, og at Oslo kommune burde fremme en slik sak. BU gikk likevel enstemmig inn for forslaget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere