RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

UENIG: Bydelsutvalgsleder Carl Oscar Pedersen kjenner seg ikke igjen i bloggerens beskrivelse av Ullern.
UENIG: Bydelsutvalgsleder Carl Oscar Pedersen kjenner seg ikke igjen i bloggerens beskrivelse av Ullern. Foto: Arkivfoto

BU-leder slår tilbake mot Ullern-hets

Den engelske dokumentarfilmprodusenten og redaktøren Ben McPherson kan ikke fatte hvorfor folk ønsker å bo på Ullern. Selv er han glad han og familien kom seg vekk i tide. BU-leder på Ullern, Carl Oscar Pedersen, mener imidlertid at Ullern slett ikke mangler mangfold.

ULLERN: «Ullern er et sted med store klasseskiller, uten møteplasser, men med trofékoner som drikker soya latte med vennindene sine,» skriver McPherson.Han flyttet fra London til Ullern med sin norske kone i 2007, og skriver for nettavisen The Foreigner. I sin siste post søndag langer han ut mot et snobbete, usosialt miljø der folk isolerer seg i rekkehusene sine og bruker pengene sine på «designprodukter» på CC Vest.

LES OGSÅ: Ikke så ille på Ullern likevel

Møteplass

«Ullern er et sted fullstendig fritt for kultur (...) Hvis du vil møte folk på Ullern, finnes det ikke noe offentlig sted å møtes på, så folk sees på kjøpesenteret», skriver han.

Leder av Bydelsutvalget på Ullern, Carl Oscar Pedersen, har ikke lest artikkelen, men synes engelskmannen høres ut til å ha et forenklet syn på situasjonen.

– Jeg hadde også håpet at vi skulle få flere møteplasser. På sikt håper jeg at vi skal få til noe rundt Bestumkilen, sier han.

HER kan du lese artikkelen: Is Ullern the worst place to live in Norway?

Manglende mangfold

McPherson er også skuffet over den aldrende, entydige befolkningen på Ullern.

«De gamle kommer dit mot slutten av yrkeslivet, og vil bli der til de dør. De bryr seg ikke om grusom arkitektur så lenge de kan bo på én etasje, med heis til leiligheten (...) Det er som om noen har sluppet et lite stykke Stepford ned i dette lille stykket Norge,» skriver han.

Carl Oscar Pedersen fremholder at Ullern har en aldersspredt befolkning, men at boligprisene kan være avgjørende for utviklingen.

– Det er få fremmedkulturelle her, men det betyr ikke at det ikke er mangfold i befolkningen. Ullern har mange barnefamilier, men boligprisene har nok litt å si for at variasjonen ikke er større, sier han.

Om McPhersons kritikk mot folks frykt for det ukjente, har Pedersen dette å si:

– Folk er jo sammen med dem de kjenner, sånn er det jo over alt. Vi kan ikke vedta at folk skal utvide omgangskretsen sin.

HER kan du lese artikkelen: Is Ullern the worst place to live in Norway?
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere