*Nettavisen* Nyheter.

BU-lederen gir seg

Hilde Larsen (SV) gir seg som BU-leder og har søkt permisjon frem til valgperiodens slutt. Hardt arbeidspress og et krevende verv ligger bak ønsket om å fratre.

Hilde Larsen (SV) har søkt om permisjon fra vervet som BU-leder i Grünerløkka.

Klikk på bildet for å forstørre.

Tore Aasheim blir ny BU-leder på Grünerløkka.

GRÜNERLØKKA: SV-politikeren ble innsatt som BU-leder etter at partiet inngikk en valgteknisk avtale med Venstre og Høyre etter kommunevalget i 2007. Nå orker ikke Larsen mer, og har derfor søkt permisjon.

Hun har alt meldt forfall til de neste møtene i arbeids- og bydelsutvalget, grunnet hardt arbeidspress. Selv er hun ordknapp når Østkantavisa ringer for kommentar.

– Dette er en helt ordinær permisjonssøknad som skal behandles av bydelsutvalget. Noe mer har jeg ikke lyst å si, sier Larsen.

Aasheim tar over

Den valgtekniske avtalen tilsier at en ny politiker fra SV tar over. Flaske-tuten peker på Tore Aasheim. At han nå tar over klubba, skal være avklart med samarbeidspartiene H og V.

– Det er en jobb jeg går til med stor ydmykhet. Hilde har gjort en veldig god jobb. Hun er kjent for å gjøre ting ordentlig og redelig. Det er en tradisjon jeg vil følge. Jeg synes også det er positivt at jeg nå får tilliten, selv om det enda ikke er avgjort, sier Aasheim.

Hva tenker du om at hun trekker seg så tett opp mot valget?

– Det er leit at hun ser seg nødt til å fratre. Samtidig fungerer BU veldig godt. Vi har et bra forhold mellom politikerne og partiene respekterer hverandre. Så er vi også heldige som har en dyktig administrasjon, sier Aasheim.

– Lykke til

BUs nestleder Ulf Granli (H) ser ingen dramatikk i lederskiftet.

– Høyre beklager at SVs leder må fratre sitt verv og jeg som nestleder vil takke henne for det samarbeid vi har hatt i perioden. Samtidig ønskes den nye BU-leder velkommen og jeg vil bestrebe meg på at det gode samarbeid skal fortsette til beste for kommuneapparatet og befolkningen, sier han.

Jarl Alnæs i Venstre har dette å si.

– Vi stemmer på den lederkandidaten som SV har pekt ut. Jeg synes Hilde har gjort en god jobb som BU-leder. Vi får håpe at påtroppende gjør en tilsvarende grei jobb. Jeg ønsker Tore lykke til. Jeg ser ingen dramatikk i dette. Hilde skal ha lykke til videre med nye oppgaver, sier Alnæs.

Norsk Tjenestemannslag

Østkantavisa er kjent med at Larsen har fått ny jobb som forbundssekretær i Norsk Tjenestemannslag. Jobben skal være svært krevende, med mye reising. Det ligger bak forfallsmeldingen til kommende møter.

Larsen har slitt med å kombinere vervet som BU-leder og fulltidsjobb. Dette skal ha gått på helsen løs, ifølge en kilde. Selv ønsker ikke Larsen å kommentere disse forholdene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.