*Nettavisen* Nyheter.

BU-lederne kritiske

Groruddalen Miljøforum får pepper fra bydelshold for sin opptreden. Svært uheldig og uklokt, sier Tore Ludt (SV), BU-leder i Stovner.

GRORUDDALEN: Kommentarene fra bydelene Grorud, Stovner, Alna og Bjerke er nokså samstemte. Groruddalen Miljøforum (GMF) oppfordres til åpenhet og likebehandling av all presse. BU-leder i bydel Stovner, Tore Ludt, tolker det dithen at når én avis er tilstede, er møtet åpent.
Enten er det lukket eller så er det åpent. Og da er det åpent for alle typer medier. Vi må ha likebehandling av pressen, slår SV-politikeren fast.

Uheldig

Tore Ludt synes at Groruddalen Miljøforum har opptrådt på en uheldig måte når de lar et presseorgan få jobbe mens konkurrenten blir slengt på gangen.
Det er forståelig at organisasjoner har behov for å ha lukkede møter, men det må ikke bli slik at man siler og gir enkeltaviser adgang, sier han.
Ludt tror miljøforumet skyter seg selv i foten ved å opptre på denne måten.
Størst mulig åpenhet er av det gode. Ellers tenker man jo at de har noe å skjule. Det slår bare tilbake på dem selv, sier Ludt.
Hva med å nekte å oppgi medlemsliste og årsregnskap?

Det skal være gode grunner for å holde opplysninger tilbake. Hvis dette er en organisasjon som ønsker å ha åpne forhold og innsikt, så må de gi innsikt. For å sikre seg mot mistenkeliggjøring, sier Ludt.
Hva tenker du om deres styrevedtak på at de ikke skal ha noe med en avis å gjøre?

Svært uheldig og uklokt for å si det forsiktig, svarer Ludt.

Malplassert

BU-leder i Bjerke, Torstein Winger, stusser også over GMF.
I det politiske miljø er det enighet om å behandle pressen likt. Det er i strid med mine prinsipper å drive forskjellsbehandling, sier Winger som mener GMFs boikottaksjon lider av ekstremt dårlig timing.
Rett over påske kommer Aftenposten med sine regionalbilag. Hvis man frykter konkurrenter, vil man da kaste ut Aftenposten? spør Winger retorisk.
Jøss, sier BU-leder Jack Grimsrud (Ap) når han leser på nettet om utkastelsen.
Hvis det er et åpent møte de inviterer til, er det jo besynderlig. Hvis det var et offentlig møte i regi av bydelen, ville vi aldri opptrådt slik. Lukker vi møtet, blir hele pressen utestengt. På generell basis er det ikke ønskelig at ett medium blir stengt ute. Det er ikke forenlig med demokratisk tankegang. Miljøforumet burde følge demokratiske spilleregler, sier Grimsrud.

Er selv medlem

BU-leder i Alna, Rolf Erik Johansen, opplyser at han selv er medlem av GMF, men at han ikke deltar aktivt på møtene.
Mitt råd til GMF er at de åpner sine møter og likebehandler presseorganer. Så enkelt er det, sier han.
Hva med å stenge en av avisene ute?

Møtene bør være åpne. Dette blir en fordekt lukket prosess som jeg ikke har sansen for. Det spesielle med GMF er at det er en paraplyorganisasjon av ikke ubetydelig størrelse med engasjement for hele Groruddalen. Da er det naturlig med åpenhet, avslutter Johansen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.