*Nettavisen* Nyheter.

BU med strategi for miljøet

Sigbjørn Odden (H) forteller at det foreløpig ikke ligger noen konkrete miljøtiltak på bordet, men at dette er noe politikerne skal jobbe med i 2008.

Leder for bydelsutvalget på Nordstrand, Sigbjørn Odden (H), forteller at miljøspørsmål skal settes på agendaen i 2008.

Nordstrand: Alle partiene har miljøspørsmål i sine partiprogram, men vi har ikke satt oss ned og tatt denne diskusjonen enda. Vi har ikke vedtatt noen konkrete tiltak hvor vi instruerer bydelsdirektøren om å gjøre noe, forteller Odden, men påpeker at miljøet vil være på agendaen når bydelspolitikerne i juni skal sette i gang strategiarbeid for bydelen.

Grunnen til at vi ikke har tatt miljødebatten enda er at vi har hatt fokus på bydelens økonomi og å få i havn et budsjett. Men vi har satt av tid til å lage en strategiplan for bydelen i juni og da er det naturlig at miljøprofil diskuteres, påpeker Odden.

BU-lederen vil ikke forskuttere hvilke konkrete tiltak som skal settes i gang:

Jeg vil ikke si annet enn at vi skal jobbe med dette i 2008, og samtidig vil jeg påpeke at det er viktig å se miljøperspektivet i et helhetlig bilde. Det nytter ikke å behandle miljøspørsmål isolert fra for eksempel budsjettet. Vi må komme med konkrete tiltak som er gjennomførbare. Det er ikke noe poeng å vedta masse miljøtiltak som vi ikke har råd til å gjennomføre, avslutter Odden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.