RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

BU mot regulerings- plan for Kjelsåsveien

I BU-møtet 7. april gikk bydelspolitikerne imot reguleringsplan for Kjelsåsveien 161. Det hjalp lite at utbygger brukte "åpen halvtime" til å argumentere for prosjektet.

Nydalen: Hans Chr. Andersen fra utbygger Attivo AS stilte i "åpen halvtime" i BU-møte 7. april. Plan- og bygningsetaten godtar blokker ned mot eksisterende villabebyggelse i Tandberg-området, på tre pluss en etasje. Det gjør ikke BU (bydelsutvalget). Saken har vært til behandling i miljø- plan og samferdselskomiteen (MPS). Bydelsutvalget støtter komiteens anbefalinger om at blokkene ikke blir bygget høyere enn to pluss en-etasje. Det ble også flertall for å igangsette vernevedtak av den gamle produksjonshallen. Fremskrittspartiet stemte imot, og mente en bevaring av hallen vil gjøre det vanskelig for utbygger å gjennomføre byggeprosjektet.
Det ble flertall for å bevare skulpturparken i tilknytning til Tandbergbygget. BU støttet også MPS' forslag om bedre universell tilpasning av byggeprosjektet - både inne og ute. Blant annet går utvalget inn for mer "luft" mellom blokkene, og bedre tilpassete sykkel og gangstier.
Det var enighet om at rekkefølgebestemmelser (skole og barnehager) må følges før utbygging blir igangsatt. BU går også inn for at Brekkeveien må reguleres til full offentlig vei, og ikke en privat vei slik utbygger har foreslått.
Vedtakene blir oversendt plan- og bygningsetaten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere