RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

BU møtes for siste gang


Møteleder: BU-leder Arnfinn Aabø (Ap) fører som vanlig klubba under mandagens møte i bydelsutvalget. Dette møtet er det siste for det nåværende BU. Her er Aabø sammen med BU-nestleder Per Nygaard (SV). Arkivfoto: Øystein Dahl Johansen
Møteleder: BU-leder Arnfinn Aabø (Ap) fører som vanlig klubba under mandagens møte i bydelsutvalget. Dette møtet er det siste for det nåværende BU. Her er Aabø sammen med BU-nestleder Per Nygaard (SV). Arkivfoto: Øystein Dahl Johansen
Det gamle bydelsutvalget (BU) i Østensjø møtes for siste gang mandag 8. oktober.

Østensjø: Møtet åpner som vanlig med Åpen halvtime klokken 18.30 hvor bydelens innbyggere har muligheten til å fortelle politikerne det de måtte ha på hjertet.

Seniorsenter

Foruten fremlegging av de vanlige rapporter om tjenesteproduksjon, økonomi og status for barnehager, skal BU også behandle en søknad fra Bøler Seniorsenter om økt driftstilskudd på 100 000 kroner. Bøler seniorsenter, som er drevet av Nasjonalforeningen for Folkehelsen, er pålagt å spare inn tidligere års underskudd i år. Dette har medført at seniorsenteret må kutte i stillinger, blant annet på kjøkkenet. På BU-møtet i september var daglig leder ved seniorsenteret, Anne Marie Øygarden, på talerstolen i Åpen halvtime for å fortelle om den prekære situasjonen.

Ønsker utvidet skjenketid

Olsen restaurant i Østensjøveien har søkt Næringsetaten om utvidet skjenketid for uteserveringen. Serveringsstedet har i dag lov til å skjenke til klokken tre inn og til midnatt ute, men ønsker å kunne servere ute også til klokken tre. Olsen fikk utvidet skjenketiden i 2004 med bakgrunn i at serveringen ikke var til sjenanse for naboer. I etterkant av dette har bydelen blitt gjort oppmerksom på at det leies ut hybler i bygget, og bydelsdirektøren foreslår derfor at restauranten ikke får utvidet skjenketiden på grunn av mulig nabokonflikt. Saken avgjøres på mandagens møte.

Sandstuveien 70

Denne tomten er foreslått omregulert til bolig, kontor, forretning lager og allmennyttige formål som barnehage, kultur, helse og trim. Saken hadde høringsfrist 19 september og ligger nå til behandling hos Plan- og Bygningsetaten. I følge sakspapirene er det foreslått et seks til åtte etasjers næringsbygg som skal skjerme boligene fra E6. Administrasjonen i Bydel Østensjø anbefaler det foreslåtte planforslaget, men fraråder at det bygges barnehage på tomten på grunn av støy- og luftforurensning. Private aktører har foreslått bygging av en barnehage i Ryensvingen 5, men bydelen fraråder også denne barnehageutbyggingen med samme begrunnelsen som for Sandstuveien 70. Begge disse sakene, og flere til skal diskuteres på mandagens møte som holdes i Bølerlia 2, mandag 8. oktober fra klokken 18.30.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere