*Nettavisen* Nyheter.

BU-rydding i administrasjonsrot

Bydelsutvalget valgte å tildele Søndre Holmlia Aktivitetssenter (SHA) midler fra de ikke-overførte Oslo Sør-midlene, etter at bydels- administrasjonen hadde forlagt senterets søknader.

Holmlia: Søknadene overleverte daglig leder for aktivitetssenteret, Roland Daus, personlig til bydelens SLT-koordinator etter avtale med vedkommende.

Søkk borte

Søknadene ble registrert inn i bydelsadministrasjonen, men siden har ingen sett dem.

Vi vet rett og slett ikke hva som har skjedd med søknadene og det er beklagelig, men det er ingen vits i å diskutere handlingsforløpet ettersom vi uansett ikke kan svare på det, sa bydelsdirektør Turid Glærum til de mange frammøtte fra SHA og et fullsatt BU i ekstraordinært møte sist uke.

Lokalpolitikerne mente det var svært kritikkverdig at bydelsadministrasjonen kunne begå en slik feil og var innstilt på å rette opp igjen feilen administrasjonen hadde gjort.

Her har Bydel Søndre Nordstrand forlagt to søknader om støtte til kulturcaféen og turvirksomhet til Veisten gård. Disse tiltakene fikk støtte fra Barne- og familiedepartementet på henholdsvis 150 000 og 600 000 kroner. Vi i Ap foreslår at vi bruker muligheten nå til å rette opp, og gi de midlene vi har uten å diskutere hvem som har skyld og hva som har skjedd, sa Rune Eriksen (Ap) til BU.

For dyrt

Bare Høyre hadde noe å utsette på tildelingen av penger til senteret.

Vi ønsker jo å få mest mulig for de penga (Oslo sør-midler red. anm.). På Røde Kors ressurssenter kan 80 barn dra på leir for 96 000 kroner mens det koster 151 800 å sende 28 barn og fem ledere til Veisten fra Søndre Holmlia Aktivitetssenter, sa Arild Andersson (H).

Roland Daus, som har ledet SHA siden 1992 synes den manglende kontinuiteten i pengestøtte er et stort problem for senteret. Helt siden starten har senteret levd av ulike former for prosjektmidler. Han mener det er for enkelt å sammenlikne SHAs tilbud til Veisten med det tilbudet Røde Kors kan tilby.

Man må jo se dette i en helhet. Røde Kors er basert på frivillighet mens våre voksne har dette som jobb, sier Daus. Han er likevel takknemlig og glad for at politikerne rettet opp i feilen som er begått og bevilget penger, selv om det også denne gangen kom i grevens tid før sommerens turer til Gausdal.

Fra Oslo sør

Det var bred enighet blant BU-medlemmene til å bevilge penger til SHA. Bare Høyre stemte imot forslaget om å bruke 800 000 kroner av Oslo sør-midlene til SHA. Oslo sør-midlene har ennå ikke blitt overført bydelen, men er på tolv millioner kroner.

Vi vet alle at aktivitetene ved SHA er et godt tilbud til alle ungdommer på Holmlia. SV mener det er uheldig at Oslo sør-midlene må brukes til å rette opp en feil som er begått, men vi støtter at vi bevilger 200 000 til kafeen og 600 000 kroner til turvirksomheten som foreslått, sa Erlend Jonassen.

Forslaget ble banket igjennom med flertall mot Høyres fire representanter.

Dermed kan SHA slappe av de neste seks månedene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.